Det er trist å se at nabobarn som skal gå på samme skole på sikt, ikke får gått i samme barnehage

DÅRLIG PLANLEGGING: Hvorfor bygges det større barnehager andre steder på Nøtterøy og ikke der hvor behovet er størst, spør Martine Stange.

DÅRLIG PLANLEGGING: Hvorfor bygges det større barnehager andre steder på Nøtterøy og ikke der hvor behovet er størst, spør Martine Stange. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Handlingslammede politikere i Færder kommune?

DEL

LeserbrevDet er mange år siden det ble for få barnehageplasser i forhold til antall barn på deler av Nøtterøy, selv om det er full barnehagedekning totalt i kommunen. Spesielt rammer dette barn på Teie. Det er her det er størst befolkningstetthet og også størst behov for barnehageplasser. Det er flere år siden dette ble en kjent utfordring for kommunen. Hvorfor gjøres det ikke noe med dette problemet? Hvorfor bygges det større barnehager andre steder på øya og ikke der hvor behovet er størst?

Det er trist å se at nabobarn som skal gå på samme skole på sikt, ikke får gått i samme barnehage i de viktigste årene av barnas liv hva gjelder sosiale ferdigheter og utvikling. Kommunen legger opp til ekskludering allerede fra den dagen barna begynner i ulike barnehager.

Det burde være en smal sak å ha tilstrekkelig barnehageplasser innenfor hver skolekrets slik andre kommuner med respekt for småbarnsfamiliene har. Dette sparer både tid og frustrasjon i en allerede travel hverdag hvor man skal få kabalen med småbarn og arbeid til å gå opp. Arbeidet som genererer skatteinntekter til vår kommune, som ikke prioriterer barnehager der behovet og etterspørselen er størst. Det burde være unødvendig å jobbe redusert, ta igjen tapt arbeidstid på kveldene eller være avhengig av hjelp fra snille besteforeldre for å få hverdagen til å gå opp.

Så lurer politikerne på hvordan man kan unngå forgubbing av Færder kommune og hvordan gjøre kommunen attraktiv for yrkesaktive småbarnsfamilier. Et godt startpunkt er å legge til rette for en enklest mulig hverdag der behovet er størst uten unødvendige hindre og omveier. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags