Til alle dere som hver dag fremmer kreativiteten i barns liv: Dere fortjener en stor takk

Forskningen viser at de kreative fagområdene danner grunnlag for kreative og skapende barn, for samhold og fellesskap.

Forskningen viser at de kreative fagområdene danner grunnlag for kreative og skapende barn, for samhold og fellesskap. Foto:

Av
DEL

MeningerI dag markeres Barnehagedagen over hele Norge. Denne dagen har sin bakgrunn i et samarbeid mellom Utdanningsforbundet, Fagforbundet og FUB (Foreldreutvalget for barnehager.) Formålet er å synliggjøre hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. Tema dette året er barnehagenes arbeid med kunst, kultur og kreativitet og slagordet er «La meg skape!»

Barnehagelærere, barne- og ungdomsarbeidere og assistenter i barnehagene legger daglig til rette for kreative prosesser! De tar i bruk egne kreative evner og planlegger for barns egen kultur, deres kreative utrykk og kunstneriske sans. Landet over skapes det hver dag små og store kulturelle hendelser.

Den nye rammeplanen for barnehagene sier at opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge et grunnlag for tilhørighet, deltagelse og eget skapende arbeid. Forskningen viser at de kreative fagområdene danner grunnlag for kreative og skapende barn, for samhold og fellesskap. De kreative prosessene oppleves samlende, mellom voksne og barn og mellom barna selv.

I dag viser barnehagene fram sitt gode arbeid med kunst, kultur og kreativitet. Vi håper på mange fine opplevelser både for store og små. Kreativitet fremmer nysgjerrighet og læring, og gir barn varierte måter å sanse, oppleve og uttrykke seg på. Derfor er dette så viktig. Ikke bare i dag, men hver dag.

Så til alle dere voksne tilretteleggere, som bidrar til undring og stimulerer barnas nysgjerrighet: Fortsett å være de som slipper fantasien løs, som tør å prøve noe nytt, som er der når barna skaper. Til alle dere som hver dag fremmer kreativitetens plass i barns liv, som inspirerer til fantasi, skaperglede og livsutfoldelse. Dere fortjener en stor takk for det viktige arbeidet dere gjør!

Utdanningsforbundet og Fagforbundet i Vestfold ønsker alle barn, ansatte og foreldre i barnehagene en kreativ, kulturell og skapende dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags