Tønsberg i utakt med tida

Av
DEL

LeserbrevJeg bor i Tønsberg sentrum og trives godt med det. Tønsberg er en hyggelig by hvor det skjer mye, spesielt på sommeren med festivaler av ulike slag. Det er stort sett hyggelig og skaper liv og røre i byen. Det er kun et arrangement jeg har problemer med og det er Tønsberg Båtrace som vi nettopp har lagt bak oss. Jeg forstår ikke at kommunen tillater et båtrace inne i havnebassenget med all den støyen og forurensningen det medfører.
Vi har vel alle forstått at klimaendringer gjør at vi må legge om kursen og fremme andre verdier. Hvor er Tønsbergs grønne profil? Det er et paradoks at samme helgen som Tønsberg Båtrace går av stabelen i Tønsberg sentrum arrangerer Tjøme Grønn øy med fokus på bærekraft og grønne verdier! Det virker som om Tønsberg er helt i utakt med tida vi lever i!

For oss som bor oppe i byen under Slottsfjellet var støyen fra båtracet voldsomt hele helgen og gjorde at vi ikke kunne bruke utearealene våre. Jeg er inneforstått med at når man bor i byen må man tåle litt lyd, men det får være måte på! Og hva med alt drivstoffet som de brant av inne i havna – hvor miljøvennlig er det? Jeg synes heller ikke noe om at hele havnebassenget var prydet med reklameplakater for diverse sponsorer. I mine øyne er det en form for visuell forurensning. Det får så være – min hovedinnvending er at denne type arrangementer ikke er forenlige med de miljøutfordringene vi står overfor.

Det forundrer meg at ingen har reagert på dette arrangementet. Hvordan kan dette forsvares i den tida vi lever i? Hvor er politikerne? Hva er motivet for å tillate denne typen arrangement? Jeg bare spør – fint om noen kan svare….


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags