Nå må noen våkne!

IRRITERT: Vidar Lunde beskriver seg selv som en stadig mer irritert bilfører som erfarer at langt fra alle bilførere lever etter ordtaket "ærlighet varer lengst".

IRRITERT: Vidar Lunde beskriver seg selv som en stadig mer irritert bilfører som erfarer at langt fra alle bilførere lever etter ordtaket "ærlighet varer lengst". Foto:

Av

Etter å ha lest i Tønsbergs Blad flere ganger om parkerte biler som blir påkjørt i altfor trange parkeringslommer og feige «syndere» som stikke av, var det Maria Marthinsen fra Holmestand som sto frem i TB onsdag den 8. januar, og som fikk meg til å reagere.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette fordi det samme har hendt meg to ganger, i høst på Teie Torv og en gang senere utenfor butikken Extra på Smidsrødveien på Nøtterøy.

Begge gangene har jeg opplevd at bilen ved siden av min parkerte bil, enten har kjørt for skrått inn i parkeringslommen ved siden av min bil, eller gjort den samme feilen ved utrygging. Den førte gangen kontaktet jeg mitt forsikringsselskap NEMI. Svaret var: Vi kan ikke gjøre noe i og med at du ikke vet hvem som har kjørt på deg. Eventuelt at du har et vitne. Da jeg ikke hadde noen av delene, ble jeg oppfordret til å anmelde forholdet.

Jeg brukte 45 minutter på Tønsberg politistasjon, og fikk nesten automatisk beskjed om å fylle ut et skadeskjema med diverse opplysninger, også ville jeg få svar når etterforskningen var gjort. Hadde tatt bilder av skaden, så polititjenestemannen tvilte ikke på at jeg snakket sant. Jeg fikk svar på anmeldelsen to dager etter besøket på den overbefolkede politistasjonen. Da var anmeldelsen henlagt på grunn av. bevisets stilling. Ble jeg overrasket? Overhodet ikke!! Hadde ventet meg svaret, det er politiets gjengangersvar.

Ærlighet varer ikke lengst

Stakk innom et bilopprettingsverksted og fikk vite om antall tusenlapper det ville koste å betale for en skade jeg var uskyldig for å ha forvoldt. Ble både forbanna og skuffet over at samfunnet hadde utviklet seg på den måten. Tenkte over om en tidligere sentral leveregel var «punktert» og en my moderne oftere ble brukt: «Stikk av dersom du har forvoldt andre en liten bilskade, vel å merke dersom ingen har sett deg».

Flere enn meg har gang etter gang erfart at ærlighet ikke varer lengst, slik leveregelen blant de fleste var på den tiden den tidligere landslagskeeperen i fotball, Erik Thorstvedt, var sisteskanse på Eiks fantastiske fotballag.

Den andre gangen jeg ble påkjørt var utenfor Extra på Smidsrødveien. Har nå begynt å parkere langt borti «hutta-heita» uansett hvor det måtte være, men hvor det ikke finnes biler, i alle fall ikke mange. Kanskje det er flere som har samme erfaring som meg?

Kontor i bilen

Man blir over det normale interessert i å registrere spesielt store biler som egentlig burde betalt for to parkeringslommer. Men det er trolig ikke mulig for honorarkåte parkeringsselskaper. En høstdag det ikke regnet i Tønsberg, tok jeg turen til Mammutkrysset. Hvor mange tror du drev med kontorarbeid inni bilen da de sto på henholdsvis grønt, gult eller rødt lys? Sannheten er mange, og veldig mange yngre gutter som selvsagt hadde full kontroll på alt på dashbordet, på sin mobil og pc og kanskje også på den lille arvingen som satt i baksetet.

Hvor lenge skal slike «ferdigheter» fortsette? Eller skal nevnte store kryss få permanente kameraer hvor det er mulig å sjekke biltrafikken dagen etter, ikke bare akkurat den dagen det skjer noe? Har Statens vegvesen en oppgave, eller er det ledelsen i Tønsberg by eller en oppgave for Vestfold og Telemark? Ikke vet jeg, men jeg vet at det er mange med meg som er drittlei verdensmestre på fire hjul, som muligens vil roe seg ned den dagen de vet at de overvåkes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags