Blomster og bier og stein

YRENDE LIV: Slike grøftekanter inviterter til et yrende artsmangfold som er viktig for miljøet.

YRENDE LIV: Slike grøftekanter inviterter til et yrende artsmangfold som er viktig for miljøet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser med forundring i fredagens TB, at kommunen vil skifte ut grøftene som er fulle av mat for bier, humler og andre insekter i nye prosjekter. De vil bytte ut grøftene med stein.

Hva med de individene som bor der da, i grøftene? De lever jo av nettopp det som vokser der. Naturmangfoldet blir borte, de vakre blomsterengene må vike for asfalt og stein snart over alt.

Vi kan lese at ifølge en rapport, som er publisert i Biological Conversation, faller bestanden av mer enn 40 prosent av verdens insektarter. I tillegg er en tredjedel av alle insekter utrydningstruet. Skal vi bare sitte stille og se på og godta det da?

Sidsel Nachtstern

Sidsel Nachtstern

Verden skal vel gå videre også etter at vår vakt på denne jorden er over. Vi vet jo så mye nå om insektdød verden over, at uten dem vil livet på jorden gå til grunne med tiden.

Om ikke folk som styrer dette i kommunen er klar over at «De vakreste blomstene vokser i veikanten», så foreslår jeg at de lar bilen stå en dag, og rusler langs veiene og kikker ned på fargespekteret i grøftene akkurat på denne tiden av året. Kanskje er de heldige å få se ei humle eller to, som brummer takknemlig for den gode maten.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken