Østre Bolærne en kystperle

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nøtterøy kommune overtok Østre Bolærne 1. januar 1.2016 fra Vestfold fylkeskommune. Kommunestyret på Nøtterøy ønsker å utvikle Østre Bolærne til et attraktivt tilbud for allmenheten. Østre Bolærne skal ta utgangspunkt i at øya skal være åpen for alle og nye driftskonsept skal bygge på øyas natur- og kulturhistoriske kvaliteter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nøtterøy kommune som eier ønsker at Østre Bolærne skal være et nav i utviklingen av Færder nasjonalpark og et foretrukket opplevelsessted og reisemål i Oslofjordregionen. Det skal søkes samarbeid med organisasjoner og frivillige aktører om aktiviteter samt drift og vedlikehold av anleggsdelene på Østre Bolærne.

Etter at Nøtterøy kommune overtok Østre Bolærne er Nøtterøy Kommune eier av alle tre Bolærne øyene i tillegg til Fulehuk. Dette gir Kommunen anledning til å utvikle Nasjonalparken til å bli et flott reisemål for øyas befolkning og økt turisme.

Kommunestyret besluttet at kommunen skulle satse på et konsept bestående av noen grunnpilarer.

Man ønsket økt satsing på et leirsted for store grupper gjennom et godt samarbeid med Gulsrud leirsted. I tillegg ønsket man å gjøre havneområdet mer attraktivt gjennom bygging av ny havnerestaurant og forskjønning av området. Dette har gitt større aktivitet i havneområdet.

Vi ønsket oss et tettere samarbeid med frivillige og organisasjoner, herunder Skjærgårdskvinnene, Forsvarsforeningen, Oslofjordens friluftsråd og Færder nasjonalpark. Det innebærer arrangementer, kultur, friluftsliv, omvisning, forsvarshistorie.

Som bruker av Østre Bolærne, og som folkevalgt Høyre-politiker, har jeg og min famille brukt sommeren på Bolærne og Ferder Nasjonalpark. Vi har sett en stor utvikling fra tidligere.

Dette er en spennende utvikling som det er interessant å ta del i gjennom gode politiske prosesser og prioriteringer.

Sammen med frivilligheten og kommunen, vil Høyre bidra til at Østre Bolærne skal bli enda bedre, en kystperle vi fortsatt kan være stolt av.

Linda Lorentzen


Linda Lorentzen

Kommunestyre politiker

Nøtterøy Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken