Trenger vi flere dyre leiligheter på Nøtterøy?

Aud Christensen mener det er unødvendig med utbyggingen av blokker på Nøtterøy, her illustrert med foreløpige skisser til storutbygging på Hjemseng.

Aud Christensen mener det er unødvendig med utbyggingen av blokker på Nøtterøy, her illustrert med foreløpige skisser til storutbygging på Hjemseng. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I den siste tiden har det vært mange og ofte svært kritiske artikler i Tønsbergs Blad om utbygging i distriktet. Altfor ofte skinner det igjennom at det er utbygger som skal tjene store penger. Hvorfor ser ikke politikerne at de private utbyggerne legger premisser for hvordan arealer skal utnyttes og ytbygges?

I disse dager ligger et stort utbyggingsprosjekt Brua/Hjemseng på bordet til politikere i Færder kommune. Hovedutvalg for kommunalteknikk vedtok 6. juni 2019 å legge planforslaget ut på offentlig ettersyn med frist for uttalelse 1. september 2019. Formålet med detaljregulering er å tilrettelegge for 300 nye boenheter, marina og næringsvirksomhet med tilhørende infrastruktur - anlegg ved Bruabekken på Hjemseng!

Disse planene har vi hørt om i en del år, men hvorfor er de ikke offentliggjort i media i full bredde m/kart, tegninger osv? Dette er et gigantprosjekt som får konsekvenser for alle som bor og ferdes i området. Har vi rett til å foreta så store inngrep i naturen med all den viten og kunnskap vi har i 2019?

300 boenhete. 5 etasjer høye blokker midt på Nøtterøy ute i vannkanten. Er det helt ok? Store leilighetskompleks bygges nå på Skogro, Grindløkken, Teie, Roppestadkollen, Årøsund og flere steder.

Færder kommune ønsker at barnefamilier skal bosette seg i kommunen men det er svært få barnefamilier som velger dyre blokkleiligheter!

Så politiker i Færder kommune: Du er kanskje en av dem som ønsker gjenvalg 9. september? Hvorfor være så taus om så viktige saker som berører så mange? På hvilket grunnlag stemte du for et slikt gigantprosjekt som Brua/Hjemseng?
Skrinlegg disse planene og lytt til hva folk mener!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags