Tilsynelatende står det svært dårlig til med fagkunnskapene til boligutbyggere her i området

Av

Personlig tror jeg både små og store selskaper benytter ufaglærte til diverse oppdrag, muligens med en kyndig fagperson til å følge opp.

DEL

LeserbrevTilsynelatende står det svært dårlig til med fagkunnskapene til boligutbyggere her i området.

En hører om de utroligste feil og mangler; vannlekkasjer som medfører store og tidkrevende ombygninger, baderom som ikke fungerer og må bygges om, skjevheter, store feil og mangler i forhold til forskrifter (ref. Tårnet på Jarlsø), elendig utført malerarbeid, ikke fagmessig utført montasje av for eksempel kjøkkeninnredninger, problemer med ventilasjonsanlegg, og så videre. Felles for de fleste sakene er at det er en tung kamp mot utbyggere som forsøker å overbevise kjøperen om at alt er i forhold til normer og regler, at en må «regne med» ditt og datt – og til slutt gir nok de fleste opp og tror at det er de som tar feil.

Personlig tror jeg både små og store selskaper benytter ufaglærte til diverse oppdrag, muligens med en kyndig fagperson til å følge opp. Problemet er antakelig at den som er satt til å følge opp enten ikke har kapasitet til å rekke over alt, eller kanskje også gir litt f...
Når så feilene blir oppdaget så er det for sent – les: det koster for mye å rette opp.

Vi har selv kjøpt leilighet relativt nylig, og til tross for noen runder med utbygger så har vi – etter hva jeg kan forstå – vært ganske heldige. Bare i lille Stokke sentrum, hvor vi nå nå bor, har det de siste årene versert atskillige historier om feil og mangler og en ser jo ved selvsyn at det rives ned og bygges opp igjen – på flere adresser!

Vil vi virkelig ha det slik, og ønsker virkelig utbyggerfirmaene all denne dårlige reklamen? For dårlig reklame er det – tror neppe noen som opplever å måtte slåss for å få fikset på det ene eller det andre, eller opplever diverse problemer som blir bagatellisert, anbefaler venner og kjente å kjøpe bolig av samme utbygger som en selv har gjort!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags