Utbyggingen vil skape intriger og vanskelige boforhold

FABRIKK? Det er tydelig at kommunen legger opp til godkjenning av tettest mulig bygging for å utnytte arealene, skriver Jan Akerholt.

FABRIKK? Det er tydelig at kommunen legger opp til godkjenning av tettest mulig bygging for å utnytte arealene, skriver Jan Akerholt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvordan i all verden kunne Tønsberg kommune godkjenne prosjektet på Skjoldjordet ved Sandeåsen!?

DEL

LeserbrevNår en i dag ser utbyggingen, ser det ut som en stor fabrikkliknende bygning på langs. Den sperrer totalt utsikten for de stakkars beboerne i Atles vei. Dette gjelder cirka ti husstander som ligger på langs bak dette store leilighetskomplekset. Dette kan bli en formidabel lønnsom investering for utbyggeren med ca. 100 leiligheter på rundt 50 mål, tett i tett, med veier inn i området.

Det er tydelig at kommunen legger opp til godkjenning av tettest mulig bygging for å utnytte arealene: En langsiktig vekst med større inngang av skattepenger, og for å dekke behovet for flere husstander i kommunen. Det er vel og bra, hvis man kan prioritere en utbygging som ikke ødelegger et etablert bo-område fra før, slik det dessverre gjør her for husstandene i Atles vei.

Sosialt vil det skape intriger og vanskelige boforhold som kan ødelegge en trygg oppvekst for både barn og voksne. Beboerne i Atles vei har fått fullstendig ødelagt et bomiljø og en uteplass (terrasser), som har blitt et skyggefullt sted, med utsyn rett inn i prosjektet.

Har politikerne mistet helt gangsynet for en oppvoksende slekt, ved å overkjøre mennesker og skape noe som vil få negative konsekvenser på langs sikt?

Undertegnedes påstand er at vi har store områder innenfor kommunen med fjell og skog og brakklignende områder, der utbygging vil gi mer trivselsvennlige boforhold, med større avstander mellom husene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags