Gå til sidens hovedinnhold

Smiths venner - det andler for mye om penger

Jan Kyllevik

Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Man kan ikke tjene to herrer, både Gud og mammon.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er selv oppvokst i Smths venner, men forlot dem på 1990 tallet.  Ble frelst i 2013. Det jeg fikk se i menigheten gjorde meg uvell.  Jeg kom på et stevnet og det første jeg måtte svare på var om jeg trodde at Kåre Smith var Guds talerør på jord.

Smiths venner har blitt en sekt med et vannvittig maktapparat. Kåre Smith har selv sagt at de som ikke gir penger til dem har djevelen til far og at han helst ikke vil ha dem på Brunstad.

I bibelen står det at man ikke kan tjene to herrer, Gud og mammon. Jeg kan ikke se et bedre eksempel på akkurat dette enn det som skjer på Brunstad.  Det er penger opp og i mente fra morgen til kveld.  Og grunnen til at medlemmene blir med på dette, er at Kåre Smith fikk en visjon om at en ikke kan frelse verden om man er fattig. 

For det første så er det troen på Kristus og ham alene som frelser. Og for det andre så prøver ikke Smiths venner å frelse noen fra verden, kun egne barn.  Og Kristus var fattig selv om han er verdens frelser. 

Kommentarer til denne saken