Vi vil utrede gratis buss til godt voksne i vår kommune i kommende periode

Rolf Ekenes og Muctarr Koroma

Rolf Ekenes og Muctarr Koroma Foto:

Av

KrF med gratis buss til alle.

DEL

LeserbrevGid det var så vel. Det gjelder nok bare i Færder kommune denne gang. Og for de over 60 år. Men skal vi få opp kollektivandelen i persontransporten framover – og det må vi – er vi nødt til å ta noen sterke grep. Bussen burde vært gratis for alle, slik den er i noen europeiske byer. KrF kjemper på sikt for det.

Men før vi er der, har vi i Færder KrF på vårt program å utrede gratis buss til godt voksne i vår kommune i kommende periode. Vi tror det vil være et viktig bidrag for å få flere over på kollektiv. Vi må endre vaner og tankemønstre når det gjelder vår bilbruk. Mange flere enn i dag har mulighet til å ta buss til jobb eller andre steder. Det må være enkelt, billig og attraktivt å ta bussen. Eller helst gratis. Det ønsker vi å prøve ut for noen av våre innbyggere; et sted må vi begynne. Det som er gratis er attraktivt for de fleste. De over 60 utgjør en betydelig andel reisende.

Så handler det selvsagt også om bedre kollektivdekning og hyppigere bussavganger for å få folk til å droppe bilen. Dette er også en viktig sak for KrF. Og i tillegg et innspill som Ap skal ha æren for: oppstillingsplass for sykkelen og bilen ved noen av busstoppene for de som bor for langt unna til å gå. Litt bil, mest buss; en veldig god ide.

Vi har snakket med flere i det politiske miljøet i Færder som kan tenke seg å få til dette sammen med oss. Du sikrer muligheten for å få til et slikt forsøk hvis du stemmer KrF den 9. september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags