Bussholdeplassen - med livet som innsats

Holdeplassen Vear nord, på den trygge siden av veien

Holdeplassen Vear nord, på den trygge siden av veien Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi er heldige her på Vear som har hyppige bussavganger og mange muligheter til å komme oss enkelt frem med miljøvennlige alternativer. Men ved noen av holdeplassene er det med livet som innsats.

En holdeplass jeg bruker ofte er Vear nord. Denne holdeplassen er trang, så når du har gått av bussen må du passe på å gå litt ned i grøfta så ikke bussen tar deg med i dragsuget når den kjører. Du må vente en stund etter at den har kjørt, slik at du har god sikt til begge sider. Etter hvert kan du ta sjansen og løpe over veien med livet som innsats.

Det er mange slike holdeplasser i nye Tønsberg. Ved golfbanen på Vear og holdeplassen på Jarlsberg/Auli er også gode eksempler på farlige holdeplasser, og dette er bare på linje 130! Jeg kan love deg at det finnes garantert mange slike oppover i Re og Undrumsdal!

Nina Brodahl, 2. kandidat Miljøpartiet de Grønne Tønsberg

Nina Brodahl, 2. kandidat Miljøpartiet de Grønne Tønsberg Foto:

Vi i MDG ønsker hyppigere avganger med bussen, og å redusere billettprisen med 20 % for å få flere til å velge dette miljøvennlige transportalternativet. Da er det også viktig at vi følger opp med trygge holdeplasser. Særlig fordi det ofte er barn og unge som benytter bussen, og de er ikke alltid like erfarne med å lese trafikkbildet som vi voksne er. Men også for eldre, som kanskje ikke kan løpe like raskt over veien, med livet som innsats. Miljøvennlig betyr også trygt. For mennesker og miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags