På pur trass og for å minnes min far, bruker jeg alltid en kasse, som Meny heldigvis har beholdt

AUTOMATLIV: Første gangen jeg tenkte «Det er godt pappa slipper å oppleve dette!» var da Meny på Heimdal innførte betalingsautomater, skriver Anna Karlsen fra Tønsberg. (Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix)

AUTOMATLIV: Første gangen jeg tenkte «Det er godt pappa slipper å oppleve dette!» var da Meny på Heimdal innførte betalingsautomater, skriver Anna Karlsen fra Tønsberg. (Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix)

Av

Ofte tenker jeg på faren min, en flott mann som døde for snart fem år siden i en alder av 91 år. Da tror jeg han mente han hadde vært her lenge nok, og kunne forlate oss.

DEL

MeningerJeg tenker på han når Johannes Thingnes Bø vinner, da pappa var stor fan av brødrene Bø, og pappa er i mine tanker når hans favorittlag Liverpool gjør det strålende i Premier League. Da Petter Northug meldte sin avgang, tenkte jeg også på pappa. Han fulgte nøye med på PN og mente han var det største langrennstalentet Norge hadde hatt. Han mente han hadde både de fysiske ferdighetene og vinnerskallet!

Men ved siden av å være meget interessert i sport, var faren min engasjert i det meste som foregikk i samfunnet. Og selv om jeg ofte savner han, savner å stikke innom og få noe varmt å drikke, en sjokoladebit og et lyttende øre – jeg kunne komme når som helst på døgnet. Så hender det at jeg tenker: Det er godt pappa slipper å oppleve dette!

Første gang jeg tenkte dette var da Meny på Heimdal innførte betalingsautomater. Dette var pappas nærbutikk de siste årene han levde. En flott butikk og senter som jeg ofte bruker! Da de innførte betalingsautomater, tenkte: Nå slipper pappa å se dette! Så på pur trass og for å minnes min far, bruker jeg alltid en kasse, som Meny heldigvis har beholdt.


Jeg forstår at apper er bra og viktige for unge mennesker. Jeg har også apper på min smartphone og vippser penger. Men ofte tenker jeg på pappa, som ringte en av mine sønner når hans TV eller mobil «streiket». Som regel kunne min tålmodige sønn lett veilede sin bestefar på telefon, men hvis ikke tror jeg ikke det kostet han all verden å dra til Solvang og hjelpe pappa. Jeg tenker at verdien hjelpsomhet har mine barn fått av sin bestefar.

Så når DNB innfører en ny app, for å gjøre det lettere og raskere for folk, tenker jeg på han som sverget til Bankgiro. Han som til tross for sin våkne hjerne, aldri ble et digitalt geni. Interessen var ikke der hos han, som var en kløpper i bridge. 


Før jul var jeg og besøkte en nabo på en av kommunens sykehjem. Og hun var meget fortørnet over den dårlige behandlingen hun hadde fått! Og som sykepleier i bunnen, vet hun hva hun kunne forvente! Hun lå sammen med en annen kvinne på det som i utgangspunktet er et enmanns rom. Men da den andre kvinnen, som åpenbart trengte hjelp, ringte og da omsider en pleier kom og sa til henne at hun ikke kunne ringe i det tidspunktet for da hadde de ansatte overlapping, trodde jeg ikke mine egne ører. Og tenkte på pappa som ikke ville på et sykehjem! Jeg var glad for at han slapp å oppleve en så dårlig service!

Og her om dagen, da jeg skulle hente en pakke på Posten. Og lette lenge på nettet for å finne ut hvor nærmeste Post i butikk er, tenkte jeg at det er godt ikke pappa lever lenger! Og jeg er ikke sentimental og heller ikke tilhører jeg dem som ofte hevder: Det var mye bedre før.Og når jeg er vitne til at den ene etter den andre fra Frp virkelig «driter på draget», da hjelper det ikke å ha en dyktig og oppegåendé fylkesmann, beklager Per Arne, men du tilhører feil parti. Da savner jeg han som alltid slo av TV og radio hver gang Siv Jensen var i disse mediene. Men kanskje det verste var når Erna holdt en av tidenes dårligste nyttårstaler, som jeg ikke orket å høre på, men som har blitt gjengitt i bruddstykker i diverse norske medier. Slik har jeg fått vite at den overfladiske og lite troverdige statsministeren, (jevnfør abortspørsmålet) ber norske kvinner å føde flere barn. Hadde enda begrunnelsene vært et varmere samfunn, at foreldre og barn relasjonen skal styrkes, ville hun vært inne på noe. Men når hun begrunner det i økonomi og opprettholdelse av systemet vårt, da blir jeg nesten glad for at pappa er død. Han slipper å irritere seg over dumskapen i vår tid! 

Ps. Da har jeg ikke skrevet om narsissisten Trump og bulldoseren Listhaug. Det er noen som ikke fortjener å bli brukt energi på.....

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags