Hva med Tønsberg sentrum?

MYE FOLK: Som idag var målet med å starte opp Tønsbergdagen i 1974 å skape et arrangement som økte tilstrømningen til byen, påpeker Ragnar Torgersen.

MYE FOLK: Som idag var målet med å starte opp Tønsbergdagen i 1974 å skape et arrangement som økte tilstrømningen til byen, påpeker Ragnar Torgersen. Foto:

Av

I Tønsbergs Blad 8. februar kan vi lese at kommunalsjef Geir Viksand i Tønsberg og planleggingsleder Lene Stenersen i fylkeskommunen skriver at Tønsberg ønsker mer aktivitet i sentrum.

DEL

LeserbrevDe sier bl.a. at skal vi ha et levende og attraktivt bysentrum, er gode, miljøvennlige transportløsninger en helt nødvendig forutsetning for å lykkes.

LES OGSÅ: – Hvis vi ønsker at Tønsberg skal ha et levende bysentrum, er gode, miljøvennlige transportløsninger helt nødvendig

I 1974, nærmere bestemt 14. juni, arrangerte Tønsberg Junior Chamber Tønsbergdagen etter forespørsel fra Tønsberg Handelsstands Forening. Arrangementskomiteens målsetting var å lage en dag for å øke tilstrømningen av kunder til byen. Da måtte man omgående gjøre noe med parkeringssituasjonen i sentrum. Komiteen gikk inn for å stenge deler av Storgaten og Møllegaten. Dette førte til færre parkeringsplasser i bykjernen. Det kompenserte vi med å åpne parkering på Gamle Idretten for de som kom fra Hortensdistriktet, Zeinertomta for de som kom fra Øyene og Korten for de som kom sør- og østfra.

LES OGSÅ: Planene i denne sentrumsgata får Roland og Thorvald til å rope varsku: – Det vil skjære byen i to

For å bringe bilfolket til og fra byens sentrum ble det satt opp bybusser mellom sentrum og parkeringsplassene. Dette syntes byingeniør Holm hørtes meget interessant ut, og i den anledning leide han inn et fly som fotograferte biltrafikken rundt byen hele dagen. Denne filmen skulle det ha vært meget interessant å se i dag, hvis den finnes.

LES OGSÅ: Byen som glemte å ha menneskene i sentrum

Siden dengang har det ikke skjedd stort med trafikkproblemene i Tønsberg sentrum. På samme dag i 1974 skrev byens rådmann, Per Kolstad, et krasst leserinnlegg i Tønsbergs Blad: Nå må det gjøres noe med biltrafikken i byen, som kveles av farlig røyk og eksos.

Så kan vi nå, 46 år senere, spørre: Hvor er det blitt av byens ingeniører, som skulle sørge for en renere by, samt et mye triveligere sentrum, lik det vi hadde for over 40 år siden?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags