Tønsbergs Blad som kulturavis

DÅRLIG DEKNING: Solveig Rye Ghatsos danseforestillinger er blitt stemoderlig behandlet av Tønsbergs Blad, mener Trygve Eriksen. Her fra 2015-utgaven.

DÅRLIG DEKNING: Solveig Rye Ghatsos danseforestillinger er blitt stemoderlig behandlet av Tønsbergs Blad, mener Trygve Eriksen. Her fra 2015-utgaven. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

19. november anmelder avisens profesjonelle kritiker ballett med Extend Art of Dance på Oseberg kulturhus.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Anmeldelsen er omfattende, over to hele spalter med 626 ord og et bilde. Annet, også bygderevyer og russerevyer gir avisen en seriøs behandling.

Med et slikt utgangspunkt venter jeg at avisen har bred omtanke for det kulturelle feltet. Men jeg oppfatter at avisen er meget sparsom med profesjonell omtale av de mange danseforestillingene som Solveig Rye Ghatso gjennom en årrekke har satt opp med sine elever på scenen. Først på Nøtterøy kulturhus, deretter på Oseberg kulturhus og de seneste årene på den intime scenen på Papirhuset teater.

Flotte scener

Forestillingene settes ikke opp hvert år, det er ulike handlingsrammer som binder dansene og teatralske innslag sammen. Med kreativitet har Solveig Rye Ghatso lagt mye i regi, tekst og koreografi. Gjennom nitid øving har elevene, unge og eldre, med et aldersspenn på nesten 70 år skapt mange flotte scener, med dans i store og mindre grupper, i tillegg til solo.

Ikke bare de ulike formene for magedans. Med varierte og fine antrekk som forsterker inntrykket av dansene. Formasjoner og bevegelser på scenen tilfører scenebildet ytterligere. Så her er en fryd for øyet og nytelse for sinnet.

Neglisjert nok en gang

Siste helg i oktober kunne fulltallige publikum glede seg over forestillingen «Backstage on stage» som Solveig Rye Ghatso og hennes elever på Studio Orientaldans i Tønsberg fremførte på Papirhuset Teater. Men spanderte Tønsbergs Blad profesjonell omtale av det som skjedde på scenen? Nei, heller ikke denne gangen.

Så vidt jeg husker, er det bare en gang tidligere det har skjedd. Selv om jeg selv delvis er inhabil i forhold til slike forestillinger, forventer jeg at Tønsbergs Blad behandler også disse danseforestillingene slik de fortjener, med profesjonell kritikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken