– Hei. Du, jeg har hatt litt problemer med eposter som ikke har kommet verken hit eller dit. Jeg lurer på hvor de har blitt av? Kanskje de er forlagt et sted og noen har glemt å sende dem videre?

– Det var rart. Men hvis du smører deg med tålmodighet, dukker de nok opp. Det kan ta litt tid.

– Men jeg lurer på om det kanskje var for lite porto. Kan det være årsaken til at de blir liggende?

– Jeg tror ikke det skal ha noe å si ...

– Når jeg først har fått tak i deg etter å ha tastet både 1 og valgt 4 før jeg trykket 2 for å komme tilbake til 1, hvor blir mailer som ikke kommer fram av? Har dere et hittedatakontor der jeg kan komme å lete? Har flere ganger opplevd at eposter og dokumenter bare blir borte.

– Jeg tror ikke det ...

– Men de må da være et sted. Et lite restdatalager for alle nullene og ettallene som ikke finner riktig adresse. Jeg husker jeg sendte en epost med tre bilder i 2011 som ennå ikke har dukket opp. Den har vel ikke bare forsvunnet i løse lufta? Jeg skjønner at ting kan falle ut av bokser og sekker, men jeg regner med at dere rydder opp og tar vare på det folk sender gjennom dere? Har også problemer når det skyer over hos dette fruktfirmaet, du vet de med disse epletelefonene, da hender det stadig vekk at bilder blir borte fra telefonen min, og hvor er de? Skulle gjerne kommet og tatt en titt.

– Nå er det vel ikke ...

– Og når det først skal bygges datalagringssentre i Vestfold: Kanskje de kan anlegge spilldatabasseng slik at alle disse dataene på avveie kan havne ett sted sånn at det er mulig å finne dem igjen?

– Det skal jeg ta videre til ledelsen ...

– Så leser jeg jo aviser, vet du, og denne nye EU-forordningen, Generelle Data På Rømmen (GDPR). Det viser jo at det er et behov for at dere rydder opp. Når jeg tenker meg om, bør dere bygge stort i Stokke slik at det blir plass til alle restdataene. Gjerne med et hentepunkt slik at vi kan få tilbake det som er vårt. Da sier vi det sånn?

– Det gjør vi. Ha en god dag videre!

– Takk skal du ha og adjø!

PS! Til våre yngre lesere: Dette er en utskrift fra en telefonsamtale. Det betyr to mennesker som prater med hverandre uten at de ser den andre, og det er heller ikke mulig å bruke emojis eller andre grafiske virkemidler for å uttrykke sinnsstemning. De må derfor lytte desto nøyere.