Det går sikkert bra, kjør på!

OM FRIVILLIGHET: Hjelper vi til, blir det lettere å få andre til å stille, neste gang, skriver Liselotte Aune Lee.

OM FRIVILLIGHET: Hjelper vi til, blir det lettere å få andre til å stille, neste gang, skriver Liselotte Aune Lee. Foto:

Av

Frivillighet lever av lyst og dør av tvang. Å stille opp i FAU, korps, idrett, 4H og andre organisasjoner er helt avgjørende for at så mye av det vi mener med et bra sted å bo skal eksistere.

DEL

LeserbrevÅ være frivillig er selvfølgelig en flott måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner – men vi skal ikke undervurdere at det krever arbeid for et verdifullt nærmiljø – hvor du og jeg trives med å være.

Tusen takk til deg som kommer først og låser opp! Du som er kasserer, dekker bord, prepper løyper, henter vaffelrøre. Dere som koster i garderoben, selger lodd og billetter, leder møter og skaffer foredragsholdere. Takk til alle valgkomiteer som i disse dager avslutter arbeidet for årsmøtene. Noen strever med å finne folk. Hjelp dem. Det er plass til deg, det er plass til flere.

Støtt opp om dem som har stilt opp til verv. Svar når de spør om hvem som kan ta med en termos med kaffe. Skal dere ha cup i mars? «Jeg kan selge billetter søndag formiddag!» «Jeg har plass i bilen til tre». Skal det bli noe, må noen gjøre noe.

En jobb

Takk til deg som forvalter drakter og utstyr. Sjekker knapper, sliper skøyter, sender på rens. Takk til deg som søker om penger for laget og skriver årsmelding og budsjett. Vi som har gått før, vet hvilken jobb det er, og hvor viktig det er at du gjør det – for oss alle sammen.

I eventyret sier gamlefar i hornet «ja, barnet mitt!». La dem som stiller opp og har tatt på seg ansvar få gjøre ting på sin måte, selv om det er nytt og annerledes og slett ikke sånn du ville gjort det. Hver legger vi i litt av oss selv og det vi er og kan når vi gjør en oppgave. Tåler vi forandringer, går verden framover.

Frivillighet lever av lyst. «Det går sikkert bra, kjør på!» Hjelper vi til, blir det lettere å få andre til å stille, neste gang. En kveld er det kanskje deg som er sistemann, ser deg rundt, sjekker at alt er i orden – slukker lyset, låser og går hjem. Takk for det du gjør for fellesskapet – for oss!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags