Det er ikke mange godt voksne som fester til tidlig morran. Unge mennesker reiser til «grønne» land og tar med seg smitte tilbake! 

FAREN ER IKKE OVER: En kan jo undres synes jeg over at det, etter utallige påminnelser om smittevern stadig dukker opp nye tilfelle av smitte. Unge mennesker på linje med mange i middelalder klassen synes å tro at all fare er over, skriver Olaf Mathiassen.

FAREN ER IKKE OVER: En kan jo undres synes jeg over at det, etter utallige påminnelser om smittevern stadig dukker opp nye tilfelle av smitte. Unge mennesker på linje med mange i middelalder klassen synes å tro at all fare er over, skriver Olaf Mathiassen. Foto:

Av

Før var det «farang», nå er det korona!

DEL

LeserbrevHusker godt dagene da pandemien slo inn, sjokket over effekten og den lite flatterende meldingen vi godt voksne fikk av høyt skolerte mennesker med høythengende bachelorgrader og masters!

Vi, de godt voksne sto i kø på polet, handlet vilt og hemningsløst og var innom alle de forretninger som fantes! Det var vår skyld at Norge måtte stenges, at folk måtte holde seg hjemme, arbeidsplasser ble stengt og restauranter og lignende ble stengt! Vi hadde ikke noe å gjøre ute i friluft og ikke bare det, hele Helse-Norge måtte jobbe på spreng for å redde de som ble syke.

Da er spørsmålet, hvorfor skjedde dette. Tja, det er vel lite populært å skylde på noen, lite visste vi om denne covid-19-greia da. Men vi lærte raskt at det var våre egne landsmenn som dro med seg smitten fra sine skiferier i Østerrike og Sveits da de kom hjem. Det er sagt mye om dette, enda mer er kastet inn i debatten om konsekvensen av pandemien. Etter flere måneder sier myndighetene nå at de har kontroll?

En kan jo undres synes jeg over at det, etter utallige påminnelser om smittevern stadig dukker opp nye tilfelle av smitte. Unge mennesker på linje med mange i middelalder klassen synes å tro at all fare er over. De reiser til grønne områder og blir smittet, de deltar på fester og sammenkomster der alkoholen gjør dem likegyldige, det å holde avstand byr mange seg svært lite om. Det er ikke mange i klassen «godt voksne» fra 65/70 år som er med på fester til tidlig morra, enten hjemme eller på Brygga i Tønsberg. Nå ser vi at det er stadig økende antall unge mennesker som reiser til «grønne» land for så å ta med seg smitte tilbake!

Det festes på Brygga og andre steder, strendene er tettpakka på fine dager! En og annen oldis er å se, men ikke så mange. Ja ja, nok om hele greia! Vi som har levd en stund har fått med oss at før i tiden var det farang som herjet, nå er det korona. Det å holde avstand, vaske hendene og tenke fornuftig øker muligheten for at vi alle kan oppleve en sommer også til neste år! Julie Dahl Folvik har helt rett, en kan ikke være forsiktig nok! Det er ikke flaut å be folk å holde avstand, vi har alle et ansvar for egen og andre helse og velvære!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags