Dine og mine penger forsvinner!

Jan Akerholt

Jan Akerholt Foto:

Av

Vi kan langt ifra se resultater av myndighetenes gode hensikter for å begrense skadevirkningene i samfunnet etter en tid med stadig økende smitte i landet vårt.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I tidligere innlegg i avisen har undertegnede kritisert regjeringen for fravær av tiltak for å begrense spredningen.

Det er dessverre ikke mulig å tro at alle mennesker retter seg etter påbudene myndighetene gir. Mange er seg selv nærmest og gir blaffen i karantenen og beskyttelse mot smittefaren.

Da er det ikke noe hjelp i at Erna Solberg ber folk å smile til hverandre og gi uttrykk for en felles dugnad, som stadig oppnår motstridende resultater. Det er dessverre ikke det som tar knekken på korona-viruset i Norge!

Så er det alle milliardene som blir pøst ut i disse dager, hvor alle og enhver skal få tilrettelagt sin økonomi på en tilfredsstillende måte. Blir denne krisen kortvarig, kan det se ut som om de tilførte midler til næringslivet og andre grupper i befolkningen har vært riktig prioritert.

Men jeg kan ikke se noe som tilsier at dette blir kortvarig, og da mener jeg man bør tenke fremover, at det kommer en dag hvor samfunnet skal bygges opp igjen med oljepengene (hvis vi ikke bruker dem opp).

Uansett hvor mye vi bruker av oljepengene vil det være påkrevet for staten (myndighetene) etter at dette er over å legge kabalen med å håndheve innkrevningen av merverdiavgiften, arbeidsgiveravgiften og andre utsettelser som er gitt. Bankene vil også ha behov for å legge en stram låneramme for videre normal vekst.

Vi bør ta innover oss at dette er en global krise, som vil tilslutt vil omfatte hele menneskeheten med en økonomisk tilbakegang. Det blir bedre på alle måter når det en gang er over, og vi kan se mulighetene for vekst og samhandling over grensene.

Alternativet til en kortvarig pandemi er å stramme kraftig til i all sosial omgang og få det overstått, istedetfor å hale dette ut i tid, med det resultat at vi får mange konkurser og et halvert oljefond:

PS: Et smil til hverandre redder ikke verden fra virusspredningen. Kina viser i disse dager at hard lut har nesten stoppet utbredelsen av dette viruset der, og dette eksemplet bør også Norge etterfølge.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken