Gå til sidens hovedinnhold

Er det du eller ulven som er nærgående?

Harald Solberg

Naturverner

Tønsberg

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

Du hugger ned dyrenes hjem og bygger ditt eget og klager på at dyrene er nærgående? Du bygger en gård langt fra folk og nær skogen, et dyr trasker forbi, men da må det skytes fordi det er nærgående?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du går ut i skogen og tilfeldigvis møter et rovdyr på avstand, da er det nærgående og må spores opp og skytes? Du drar hjemmefra fra et fult kjøleskap ut i skogen for å skyte noen dyr for å underholde deg selv, men rovdyrenes eneste mulighet for å skaffe mat er også å jakte. Men du vil drepe så da må de skytes?

Du har sau, tamme forsvarsløse gårdsdyr som du setter ut i deres hjem, noen rovdyr kommer og forsyner seg av mat du har satt ut i deres hjem, men da er rovdyrene for nærgående i sitt naturlige habitat og må skytes...

Du jager ulven ut av skogen da den blir for «nærgående» for dine interesser så den trasker langs veien utenfor skogen. IIk! En ulv. Den er nærgående igjen og må skytes.

Du legger ut åte for andre dyr, kastermat avfall, du vet det er dyr med mange ganger vår luktesansen som du tydeligvis mener ikke skal få spise noe som helst kommer snusende. Din åte, ditt søppel, da er de igjen nærgående og må skytes.

Er det bare meg, eller er det du som er nærgående rovdyrene hele veien og dine interesser alt dette handler om?

Det er vel du som er en grådig nærgående egoist!?!

Harald Solberg

Kommentarer til denne saken