Skal vi krangle, eller gjøre noe med det? Hva vil egentlig MDG?

Heming Olaussen, SVs 3. kandidat ved valget i Tønsberg

Heming Olaussen, SVs 3. kandidat ved valget i Tønsberg Foto:

Av

Jordvern og dyrevelferd

DEL

LeserbrevMDGs Ulf Lund Halvorsen går i rette med SPs Steinar Solum fordi sistnevnte har skrevet at det er SP som har gått i bresjen for jordvern i distriktet vårt. Vi kan sikkert ha en konkurranse om jordvernsatsing, der både SV og Venstre kan melde seg på. Det blir litt meningsløst. Det som er viktig, er å samle de partiene som vil ha et sterkt og restriktivt jordvern for et flertall for denne politikken. Da hører alle våre fire partier med. Sammen med AP er jeg sikker på at vi kan få et flertall for en helt en helt ny politikk for jordvernet. Men da kan ikke MDG legge seg flat etter Høyre og FrP! Hvorfor er det så vanskelig for MDG å innse – og si klart til velgerne – at denne kommunen trenger et annet styre enn det som har sittet de siste årene? At Høyre og FrP trenger utskifting? Hvis jordvern er overordna viktig for MDG – hvordan kan de da fortsette å holde velgerne i uvisse om de vil fortsette å samarbeide med de to mest jordvernfiendtlige partiene? Det er ikke til å forstå. Ovenpå det så gikk Lund Halvorsen sjøl ut av Venstre og over til MDG fordi han ikke kunne leve med Venstres flørting med FrP under Skei Grande. Noe jeg respekterer ham høyt for. Er det glemt nå?

Så sneier Lund Halvorsen innom dyrevelferd, og framstiller MDG som partiet for dyrevelferd. Javel. Leser man programmet deres, består det av 3 punkter – ett om hundebæsj, ett om beverfredning, og ett om kattemerking. Jeg vil anbefale folk som er opptatt av dyrevelferd til å stemme SV. Vi er det eneste partiet som kan sies å ha et ordentlig, eget kapittel i programmet om dyrevelferd. Engasjementet vårt viste vi dessuten gjennom en kronikk i TB om temaet etter NRKs famøse innslag om griseskandalen.


Fra programmet vårt vil jeg sitere: «I april 2018 ble Bergen den første kommunen i Norge med en egen dyrevelferdsplan. Den handler primært om små husdyr, og dyreeierens ansvar. Tønsberg er dessuten er stor landbruks- og matproduksjonskommune. Dyrevelferd er dermed et tema som angår mange. Tønsberg SV vil at kommunen skal samarbeide med lokale dyrevernorganisasjoner for å utarbeide en kommunal dyrevelferdsplan.
SV mener at elementer i en slik plan kan være:

● Dyreeiere bør kastrere/sterilisere sine dyr for å hindre overskudd av uønskede dyr og hjemløshet
● Obligatorisk ID-merking (chipping) av kjæledyr
● Dyreeiere bør vaksinere dyra for å forhindre spredning av sykdom og virus
● Årlige obligatoriske helsesjekker av kjæledyr kombinert med et skoleringsprogram for dyreeiere
● Kommunen bør legge inn dyrevelferd i sitt informasjonsopplegg. Dette bør brukes i skoler og barnehager, og spres til alle innbyggere
● Gå i dialog med bondelag og produksjonsbedrifter for å sikre og bedre dyrevelferden også for produksjonsdyr
● Arbeide for at animalske eller kjøttbaserte produkter skal merkes med en dyrevelferdsmerking, og at kommunen så skal velge dyrevelferdsprodukter og miljømerka framfor andre alternativer
● Etablere en belønningsordning eller pris for beste dyrevelferd
● Streng forvaltning av rovdyr og ville dyr i naturen. Sikre naturmangfoldet.»

På dette grunnlaget mener jeg SV og MDG kan finne sammen og påvirke de andre partiene til å få opp øynene for at det trengs et krafttak for dyrevelferd i nye Tønsberg kommune.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags