Vi må ta vare på dyrene, de er våre familiemedlemmer

Benny bengal

Benny bengal Foto:

Av
DEL

LeserbrevHver eneste sommer hører vi mange historier om katter som etterlates for å dø, eieren har helt plutselig blitt allergisk, eller kattunger havner i søppelkasser. Dyrebeskyttelsen har fulle kattepensjonater. Er virkelig et dyreliv så lite verdt i dag? Helt utrolige og tragiske dyrehistorier finner vi rundt andre dyr også, som for eksempel grisen har florert i media i sommer. Grusomhetene ser ikke ut til å ta slutt.

Miljøpartiet de grønne ønsker derfor at det etableres et nasjonalt dyrepoliti. Regjeringen har ikke gjort mye med dette enda. En god start vil være en dyrekrimenhet i Oslo, som kan jobbe med nasjonale saker. Det bør også bli etablert normer for hvordan dyr skal behandles, slik at alle dyr kan leve slik de fra naturens side er ment å skulle leve. En ku er ikke skapt for å stå inne i fjøset året rundt. En hest er ikke skapt for å stå inne i stallen hele dagen. En lykkelig hund er en hund som får være en del av familien og bruke sine raseinstinkter daglig.

Nina Brodahl, 2. kandidat MDG Tønsberg

Nina Brodahl, 2. kandidat MDG Tønsberg Foto:

Hva kan vi så gjøre lokalt her i Tønsberg? Vi i MDG Tønsberg har allerede fått etablert en hundepark i sentrum. Denne er til stor glede for både to og firbente. I tillegg bør det være holdningskampanjer som fremmer respekt for dyr, og det bør legges til rette for frivillige organisasjoner som jobber med dyrevelferd. Det bør være enkelt og naturlig at alle huskatter id-merkes og steriliseres. Dette er bare noen få eksempler på hva vi kan begynne med.

Dyrene våre er både nyttedyr og til glede for oss menneskene. Vi må ta vare på dem, de er våre familiemedlemmer. En verden med respekt og kjærlighet for dyrene på lik linje som vi har respekt og kjærlighet for våre medmennesker er noe vi bør etterstrebe. Kjærlighet og respekt for dyr gir god folkehelse. For mennesker og miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags