Jeg satt å surfet på Facebook lørdags kveld, da jeg kom over at noen hadde delt et innlegget du hadde skrevet om en blårev i Andebu. Du hadde vært på befaring på denne gården og ble vist rundt. Du la ut en video av denne reven hvor du forteller at «se hvor fint denne reven har det, og hvor trygg å rolig den er.»

Dette skapte en reaksjon hos meg, da alt ved denne reven tydet på det motsatte. Reven lå helt i posisjonen «frys» fordi den er stiv av skrekk, den hadde senket hodet, kikket forsiktig rundt seg i skrekk. Det å påstå at reven virker så rolig og trygg synes jeg er rart du sier. Det samme med hvor fint den har det. En rev er ikke skapt for å bo i fangenskap, den er heller ikke skapt for å bo i bur, dette er et vilt dyr som lever i det fri. Denne gården du var på, hva tror du de har tenkt å gjøre med den stakkars reven? Ha den som kjæledyr? Eller hva tror du de skal med den?

Jeg så det skapte mange forskjellige reaksjoner på det innlegget du la ut om denne reven, mesteparten negative og noen der de hadde bare spørsmål. Det var utrolig mange kommentarer, så å huske hva som ble skrevet er ikke lett.

LES OGSÅ: Fortviler over at de skal legges ned

Men så kommer det et oppfølger spørsmål fra meg om dette innlegget ditt, hvorfor slettet du det? Jeg forstår at det er lite hyggelig med mange negative kommentarer, men dette skapte en diskusjon og reaksjon hos folk... noe du garantert visste kom til å skje, eller burde regne med kom til å skje.

Du burde visst det ville få negativ respons, så jeg undres over hvorfor du slettet det istedenfor og stå for det du la ut og besvare det som måtte komme deg i møte.

Jeg er en dyreelsker, hjemme så har jeg 2 hunder som betyr utrolig mye for meg. Den ene har jeg reddet ifra Spania hvor hun stod på killingshelter og stått der siden 2015 frem til jeg adopterte henne nå i 2017. Tanken på hva hun har gjennomgått er forferdelig, og det samme er det med tanken på hva denne reven gjennomgår og skal gjennomgå.

Hvorfor tror du de har reven i bur, hva skal de bruke den til? Spør jeg igjen. Og helt ærlig så lurer jeg på, har du dyr eller noen gang hatt dyr? Jeg spør for slik jeg oppfatter det du sa om reven, så virker det ikke som du har særlig kjennskap til dyr.

Synes du en sånn «næring» som du så pent kalte det er en bra ting?

Jeg har akseptert at det finnes ulike meninger om dyrevelferd, men når du faktisk velger å slette innlegget så lurer jeg på hva meningen med innlegget var? Jeg synes det er helt forferdelig med en sånn næring, men det kommer jo fra meg som er en dyreelsker.