Du kunne i det minste sagt unnskyld

Tussi

Tussi Foto:

Av

Søndag 12. mai 2019 fant jeg katten vår overkjørt og ille tilredt.

DEL

LeserbrevDa hadde hun ikke kommet hjem på morgenen, slik hun pleide, og jeg gikk en tur for å se etter henne. Et grusomt syn møtte meg, og jeg måtte få hjelp til å pakke henne inn og legge i fryseren til dyreklinikken åpnet neste dag.

Det er en grunn til at det er 40- og 50-sone langs Narverødveien, det bor faktisk ganske mange mennesker og dyr her. Noe av det verste jeg har måttet gjøre var å fortelle femåringen at katten hennes dessverre var blitt utsatt for en ulykke og ikke lever lenger. Du kan selv tenke deg reaksjonen og sorgen som kom over å få vite at hennes beste venn og lekekamerat var død. Da hun endelig klarte å roe seg, var det første hun sa gjennom hikstegråten: «Har den som kjørte på Tussi sagt unnskyld?»

Spørsmålet overrasket meg, men jeg måtte som sant si at nei, jeg vet ikke hvem som har gjort det. «Det var dårlig gjort!», kom det kontant. Det er ingen tvil om at det har gått fort, og det kan umulig være noen som ikke har merket at de kjørte over en katt. Stoppet du og kastet henne ut i grøfta før du dro hjem og la deg?

Reflekterte du overhodet over at du har et ansvar i henhold til både veitrafikkloven og dyrevelferdsloven? Du hadde sikkert med deg en telefon, og kunne ringt 02800 og fortalt politiet hva som hadde skjedd. Eller veitrafikksentralen. Bare å google det hvis du er usikker på hvordan man skal håndtere en uforutsett situasjon.

Tussi lå med ryggen til da jeg fant henne. Med alle innvollene etter seg. Så dyreklinikken sjekket chippen hennes for sikkerhets skyld neste dag ved levering, og dessverre bekreftet de at det var vår katt som var i den kalde søppelsekken. Håper folk snart begynner å respektere fartsgrensene på veiene selv om det er natt og kysten er klar. Selv går vi 17. mai og sommeren i møte med en unge som bryter ut i gråt fordi hun er så lei seg for at Tussi er borte. Du kunne i det minste sagt unnskyld.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags