Ja til eiendomsskatt i Tønsberg 2020!

Av

Fra en verdikonservativ Reing.

DEL

LeserbrevUnderskuddet i kommuneøkonomien gjelder på generell basis også i Tønsberg 2020. Underskuddet som antydes har vært varslet siden i våres. Dette er ikke en nyhet, men mer en sannhet som man fornekter. FORDI INGEN POSISJON VINNER ET VALG PÅ Å ØKE SKATTENE! Derfor er Høyres Ordfører kandidat enten uforberedt eller naiv når hun svarer som hun gjør i TB 4/9. Tønsberg står ovenfor en manglende inndekning på et sted mellom +50 mill og oppunder 100 millioner kroner. Til dere som vil selge en eiendom her og en verdi der, det hjelper kanskje i år, men er langt i fra nok. Til dere som vil snu hver sten; Man har snudd hver sten i kommunepolitikken i 40 år! Hvor lang tid skal dere bruke på å snu alle stener?? Det er ikke flere stener å snu! Ikke lov bort noe man ikke har klart å gjøre på 10 valgperioder.

I Re brukte posisjonspartiene mer penger enn de hadde, de belånte og investerte mer enn de kunne betjene. Man advarte mot merbruken av penger og at denne retningen ville uunngåelig føre til eiendomsskatt, og slik ble det. Fordi Staten overfører bittelitt mer enn minimumsbeløp til brukerne. Så lenge en kommune ikke har innført eiendomsskatt, hevder staten at den ikke har tatt ut sitt maksimale inntektspotensiale. Derfor følger heller ikke mer penger. Det er omtrent som når småbarn tigger om en større is, og vil ha meg som voksen til å betale den, samtidig som de knuger 100 lappen i den andre hånden. Ikke er det søtt, ikke er det vakkert, ikke lett å forstå eller forklare for barnet at det må betale selv, og det motiverer ikke meg til å hjelpe dem med en enda større is, som regel har de allerede fått velge flere kuler i flere smaker.

Slik er det også i kommunepolitikken. Det kommer «nye» politikere, men det er ikke noe mere «moro-penger» i år, enn i fjor. Re ble tvunget til å innføre eiendomsskatt. I Re bygde man ny skole, nytt helsehus, oppgraderte varige verdier og i det hele tatt la til rette for et godt boområdet. Det er mange tilfredse med, og eiendomsskatten er moderat og jeg har ikke hørt om noen som har måttet selge gård og grunn for å betale denne skatten eller for å unngå den.
Eiendomsskatt er ekstra penger som gir kommunen handlingsrom til å gjøre våre boområder bedre å bo i, min eiendom blir priset høyere fordi stedet blir mer attraktivt og mine barn og foreldre får en bedre og tryggere hverdag som brukere av offentlige tjenester. Dette er ikke bare teori, men faktisk det som skjer.

Jeg vil anbefale Tønsberg kommune å innføre eiendomsskatt. Ta ut det maksimalet inntekstgrunnlaget staten åpner for, og dere kan godt holde dere for nesen mens dere gjør det. For den sulteforingen av kommunal sektor man har vært bedrevet fra «Oslo» sin side de siste 40 årene, har hatt som mål å presse frem kommunesammenslåinger. Nå er det gjort, men aldri i verden om «Oslo» vil øke bevilgningene igjen. Saken om BPA i nyhetsbilde nå, viser jo det med all tydelighet. Dessverre er det kun noen få partier som har åpnet for innføring. Det som er skummelt med eiendomsskatten, er om den blir en inntekstkilde til økt forbruk, særlig av den typen som renner mellom fingrene som sand. Derfor er det synd at man lar seg ideologisk fange i skatte-fella, eller også ref første avsnitt….. Fordi skattetrykket i Norge er relativt høyt og denne skatten går til staten. Eiendomsskatten blir bestemt lokalt og blir brukt lokalt, til fordel for oss som bor her. Dette handler om prioriteringer, både fra offentlige som private, både som administrasjon og som personer. Ønsker vi en ny kommune på sparebluss, eller ønsker vi en kommune som kan tilby supre kommunale tjenester og fasiliteter? For ordens skyld, eiendomsskatt i Tønsberg 2020 vil, med nivå som i Re, utgjøre ca 75 millioner kr i året. Det klart man kan skape en bedre hverdag for alle i Tønsberg med en slik sum penger som ikke er bundet opp. Det er dette som avgjøres i valg. Man prioriterer og gjør et valg. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags