Er Hjemseng Brygge et farvel?

SAVNER SVAR: Hva er Færder Arbeiderpartis sannhet i saken om Hjemseng Brygge, spør Ellen Morgenstierne.

SAVNER SVAR: Hva er Færder Arbeiderpartis sannhet i saken om Hjemseng Brygge, spør Ellen Morgenstierne. Foto:

Av

Jeg er medlem av et politisk parti. Jeg er medlem fordi det gir meg muligheten til å påvirke. Fordi jeg tror på demokrati. Jeg er medlem fordi jeg tror på fellesskapet og at vi alle må bidra.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Politikk har ingen svar med to streker under. Demokratiet er avhengig av at vi mener forskjellig. Det er det som gjør det spennende, det er gjennom diskusjon vi finner frem til en felles sannhet.

Nå er jeg veldig usikker. Jeg vet ikke hva sannheten er for partiet jeg er medlem i. Kommunestyregruppa til Færder Arbeiderparti står splittet i saken om utbygging i strandsonen på Hjemseng. Jeg vet hva jeg mener. Jeg vet at jeg er uenig med noen i gruppa. Jeg vet det er vanskelig å snu, jeg vet det er vanskelig å tenke på nytt.

LES OGSÅ: Stopp Hjemseng Brygge!

Jeg vet hva jeg mener partiprogrammet vårt sier. Et program jeg som medlem var med å vedta før valget. Som jeg som en del av programkomiteen var med å utarbeide. Jeg har skjønt at noen tolker programmet annerledes enn meg. Jeg har respekt for at det er ulike meninger, og jeg tåler godt å tape en diskusjon. Jeg vil gjerne ha meningsmotstanderes argumenter. Kanskje jeg kan forstå hvorfor vi mener ulikt. Kanskje jeg til og med kan endre mening? Kanskje det ikke gjør så vondt å tape.

LES OGSÅ: Hjemseng Brygge åpnes for alle

Vi er avhengige av å lytte. Demokratiet er avhengige av at de som bestemmer lytter. Nå forstår jeg ikke hva de holder på med. Arbeiderpartiet har klare retningslinjer i vedtektene sine for hvem som bestemmer. Medlemsmøtet er partiets øverste organ mellom årsmøtene. Hva er Færder Arbeiderpartis sannhet i saken om Hjemseng Brygge? Kommunestyregruppa er ikke enige. Diskusjonen foregår i medlemsmassen og i kommunestyregruppa, men ikke sammen.

LES OGSÅ: Advarer mot bygge-nekt og boplikt på Hjemseng: – Det finnes ikke gode argumenter for å si nei til utbygging

Har ikke blitt spurt

Jeg ser helt klart en styrke i en sterk gruppe der det er takhøyde for ulike meninger. Denne saken bør ikke være avhengig av hver enkelts meninger. Medlemmene bør høres, og kommunestyrerepresentantene må snakke med oss. Jeg vet de er splittet, jeg har ikke hørt argumentene deres. Jeg vil ikke ha partipisk. Jeg vil at flertallet skal bestemme. Jeg vet ikke hvordan resultatet blir i utvalg, formannskap og kommunestyret, eller om partiet mitt bidrar til at resultatet blir det samme.

LES OGSÅ: Ap-toppene strides om gigantprosjektet: – Vi greier ikke å bli enige

Jeg er medlem av et politisk parti. Jeg trodde det ga meg muligheten til å påvirke. Jeg tror på demokrati. Jeg tåler godt å la flertallet bestemme, og således også tape en sak. Jeg er medlem av et parti, hvis demokratiske styrke er at det er medlemmene som bestemmer. Jeg har ikke blitt spurt.

Jeg er medlem av Færder Arbeiderparti. Jeg vet ikke hvor lenge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken