Mitt dobbelte mammaliv – med og uten løsvipper

MAMMALIV: Annenhver uke har Michelle Larsen sønnen (5) hjemme. Da trenger hun ikke sminke. - Jeg tenker lite over det, ingen i barnehagen legger vel merke til det uansett. Men så begynner barnefri uke - og da kommer vipper og løshår på plass.

MAMMALIV: Annenhver uke har Michelle Larsen sønnen (5) hjemme. Da trenger hun ikke sminke. - Jeg tenker lite over det, ingen i barnehagen legger vel merke til det uansett. Men så begynner barnefri uke - og da kommer vipper og løshår på plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En uke uten sminke, men med barn. En uke uten barn – men med falske øyevipper og løshår. Michelle Larsen ser på deltidsmammalivet med et skråblikk.

DEL

KronikkJeg er 28 år gammel. Jeg er mamma til en nydelig gutt på fem år, som jeg må dele med en annen. I tre år har jeg levd slik. To vidt forskjellige liv, med bytte annenhver onsdag. En uke med barn. En uke uten.

Jeg lever et dobbeltliv, men det er som mamma jeg har hovedrollen. Mammahatten tar jeg aldri av meg.

Den ene uken leverer og henter jeg i barnehagen. Usminket vrir jeg om nøkkelen til bilen, både vifta og setevarmeren står på maks, og håret er satt i en solid dott midt i bakhodet. Jeg tenker lite over det, ingen i barnehagen legger vel merke til det uansett.

Mandager er tøffe

Så er det foreldremøter og dugnad. På vei hjem stresser jeg innom butikken fordi jeg så klart glemte å kjøpe melk første gangen jeg var der i dag. Vi må jo ha melk til frokosten i morgen tidlig. I det klokka er slagen tar vi i inngangsdøren til turnhallen der lillemann turner. Lille var en smule trassen etter middag. Jeg skjønner ham godt jeg.

Mandag er en tøff dag. Når kvelden kommer leser jeg koselige god-natt-eventyr og gir trøstende klemmer til en trist gutt. I barnehagen i dag fikk han «Æddabædda, du har på bleie» midt i fleisen. Det er ikke noe kult at noen sier det når man er fem år gammel.

Veldig ofte sovner også mamma der vi ligger og leser.

LES OGSÅ: Gode mennesker, de gjør gode ting – og så maser de ikke noe mer med det 

Jeg bare venter på Lille

Denne uken går jeg inn i friuke, altså barnefri.

Det betyr at det mest sannsynlig er en del senvakter på jobb, noe jeg syns er helt greit. Bedre betalt og noe å gjøre på kvelden.

I to år var jeg mamma heltid. Plutselig ble det tid til å være bare meg. I begynnelsen gråt jeg mye og viste ikke hva jeg skulle gjøre. Så fikk jeg tilbake kontakten med venninner og lente meg mye på dem. Det var uvant og tok lang tid før jeg syns det var ok. I friuken er jeg litt på pause. Jeg bare venter på at han skal komme tilbake. For min identitet er mamma.

LES OGSÅ: Day Tønsberg AS konkurs: – Var ikke liv laga å drive butikk under byggeprosessen (+)

Når vippene kommer fram

Men i friuken er det også tid til en annen side av meg. I friuken kommer løsvippene fram. Min glede over løse vipper og extentions kommer fra mange år tilbake – da jeg ville bli stylist. Jeg har alltid syns dette har vært utrolig gøy. Jeg tok utdannelse som frisør og ville gå videre som makeupartist.

Men det ble ikke sånn, noe skjedde og jeg måtte gi opp drømmen om det. Jeg fikk allergi for kjemikalier og kunne rett og slett ikke jobbe i salong. Jeg har aldri klart og legge fra meg saks og kam, det er fortsatt noe jeg brenner for. Men jeg kan ikke jobbe med det. Så her kommer extensing inn, utrolig gøy, jeg elsker hvor kreativ man kan være med hår.

Så nå er det bare noe jeg gjør for meg selv, fordi jeg syns det er gøy. Og fordi jeg tar på meg hatten som bare er Michelle. Et rollebytte. En kamuflasje som gir meg utvendig selvsikkerhet.

Friuke betyr også jobbhelg. Jeg jobber annenhver lørdag.  Etter jobb er det bare å finne ut hva som skjer. Er det kino eller skal jentene ut?

For det å dra hjem og bare være hjemme uten å få besøk eller ha noe å gjøre går ikke, jeg er rastløs! Hver friuke er jeg rastløs, selv om jeg til vanlig er en person som egentlig liker å være hjemme.  Jeg liker å være i mitt eget selskap.

Slik er det. Kontrastene er store.

Uke etter uke. Mammauke. Vippeuke. Et dobbeltliv.

Michelle Larsen bor i Holmestrand. Denne teksten er satt sammen av to blogginnlegg fra bloggen «Dobbeltlivet mitt».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags