Plan- og byggeloven er en ja-lov, men Færder har gjort det til en nei-lov

Av
DEL

LeserbrevHvorfor skal det ta så lang å få behandlet byggesaker? Det er mange saker som går over flere år, før de blir godkjent. Byggmestere søker om å få bygge hus/hytter, får søknaden i retur pga. mangler i søknaden. På forhåndskonferanser får de ikke svar på det de spør om når det gjelder hva de kan få bygge angående arkitektur, høyder, plattinger etc. Plan- og byggeloven er en ja-lov, men i Færder er det blitt en nei-lov. Som Albert Einstein sa: «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat».

Nå er byggenæringen i Færder kommune på et minimumsnivå, det er snart ikke mer å gjøre. Firmaer må snart permittere ansatte og de kan heller ikke ta inn lærlinger sånn situasjonen er nå. De ansvarlige på byggesaksavdelingen har skrudd igjen krana, det fins ikke noe flyt i byggesakene. De har styrt nå i to år og de har snart stoppet det meste av nye oppdrag for byggmestere, det kommer til å ta minst to år ifra den dagen de får flyt/fortgang i byggesakene, til prosjektene er i gang igjen.

«Jeg ringte byggesak fordi jeg trengte hjelp til å fylle ut byggesøknad. Hun svarte: Hvis du ikke kan fylle ut en søknad, kan du heller ikke bygge et hus. Jeg fikk sagt at jeg har 34 års erfaring som tømrer, 8 år som byggeplassleder. Har hatt ansvar for å bygge boliger i Tec-10 og leilighetsblokker i Tec-10 standard og du sier at jeg ikke kan bygge hus»

For de av dere som vet hva Lean er for noe, vet at det er en filosofi som går på å levere feilfrie tjenester og produkter gjennom å produsere verdi for kunden og gjøre det så effektivt som mulig. Målet er forbedret økonomisk lønnsomhet og skape merverdi gjennom økt kundefokus. ordet Lean er ikke en forkortelse, men kommer ifra det Engelske ordet Lean som betyr slank og smidig. ved å jobbe med Lean jobber man for å få en effektiv eller smidig prosess ved å fjerne sløsing.

Så vidt jeg forstår er de aller fleste tidligere ansatte i avdelingen enten har sluttet allerede eller søker seg aktivt ut. Dette må sannsynligvis bety at avdelingen har et ekstremt stort toppledelse problem.

En kommune er til for innbyggerne, ikke omvendt. Det å lage maler for hva som skal være med i en byggesøknad kan da ikke være så vanskelig å få til. Nå må de med ansvar våkne og gjøre noe, før hele byggenæringen stopper helt opp. Til sjuende og sist er dette politikernes ansvar og de har åpenbart meldt seg helt ut. Stem på Senterpartiet og få en ny fart på en positiv utvikling av en i utgangspunktet fantastisk kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags