En rådmann som ikke snakker sant

Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad.

Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad. Foto:

Av

Tønsbergs Blad tåler kritikk, men usannheter fra rådmannen i Færder kan vi ikke tåle.

DEL

MeningerRådmann Toril Eeg har en tøff jobb. Hun har arvet tvilsomme byggesaker fra Tjøme, der utbyggeres stjerneadvokater skal håndteres samtidig som lokale snekkere klager over sen saksbehandling. Så skal hun møte klager fra pårørende og politikere rundt enkeltsaker i helse og omsorg. Svaret fra Eeg er å skyte på budbringeren - Tønsbergs Blad.

I forrige formannskapsmøte innledet hun med å klage over Tønsbergs Blads ubalanserte journalistikk, som skapte et bilde hun ikke kjente seg igjen i.

Den type kritikk tåler vi godt, men så valgte hun å komme med en usannhet vi ikke kan tåle. Foran politikerne hevdet hun at hun hadde snakket med flere som hadde kontaktet Tønsbergs Blad med sine positive erfaringer, og fått beskjed om at dette ikke ville komme inn.

Dette er selvsagt ikke sant.

For oss er det et viktig prinsipp at alle skal få spalteplass.

Og alle som leser Tønsbergs Blad vil ha sett en rekke leserbrevder pårørende har takket for god pleie og omsorg i helsetjenesten. Dessuten vil de ha lest rådmannens egen dobbeltside her i avisa, der hun er svært kritisk til vår journalistikk.

Det er skuffende at en rådmann ikke snakker sant, og det er skuffende at hun ikke har trukket påstandene tilbake. Hun hadde muligheten i det neste formannskapsmøtet, men valgte selv etter dialog med oss å la være å rette opp sin feil.

Og det er ikke bare vi som er skuffet.

De pårørende til Hans M. Skallevold som gikk bort på Smidsrød Helsehus, har fått tydelig beskjed fra administrasjonen i Færder kommuneom at rutinene ble fulgt, selv om de ikke fikk beskjed da Skallevold døde. De etterlatte har unektelig et godt poeng når de sier at rutinene kanskje burde innebære å få tak i de etterlatte, ikke bare gjøre et forsøk.

Tom Olav Madsen fra Tjøme mener rådmannen i sitt innleggher i Tønsbergs Blad skyver de ansatte foran seg, og ikke erkjenner lav bemanning i helsesektoren.Han spør hvordan Færder kommune kan ha en oppsiktsvekkende lav bemanningsfaktor sammenlignet med resten av Vestfold.

Ingen er i tvil om at det aller meste i omsorgssektoren i Færder fungerer godt. Men måten noen få uheldige enkeltsaker håndteres gir dessverre inntrykk av at administrasjonen helst vil feie dem under teppet. Og det hjelper ikke med en rådmann som ikke snakker sant.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags