Noen må si ifra, og jeg gjør det på min måte: Klart, krast og respektløst

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg blir opprørt av kommunale pamper som skjeler til utbygger

DEL

Meninger Unni Hanson er blitt opprørt over min kritikk og mine karakteristikker av hovedutvalgsleder Bjørn-Kåre Sevik (Frp) i TB.Jeg er respektløs overfor en respektabel politiker i Færder kommune, hevder hun. Det har hun helt rett i. Nå er det vanskelig å skille  mellom en politiker og hans politiske ytringer. På en måte henger de i hop. Når politikeren Sevik uttaler seg til Tønsbergs Blad om sine synspunkter på en byggesak i hovedutvalget, som ikke gikk i hans favør, så er det respektabelt nok. Men ikke hva han sier.

Etter mitt skjønn er det hverken politisk akseptabelt eller respektabelt av Sevik å hevde følgende: «Jeg er positiv til å gi tillatelse. Hvis man eier en 11 mål tomt, området er regulert til bebyggelse og man ønsker å bygge drømmehuset, så synes jeg man skal få lov til det».

Det er her Bjørn-Kåre Sevik sporer av, med en begrunnelse som tydelig underkjenner lovverkets paragrafer og kommuneplanens bestemmelser. Dette finner jeg opprørende og respektløst. Men for Unni Hanson, en Frp-kollega som helt og fullt støtter Sevik, er tydeligvis en slik nonsjalant holdning til lover og bestemmelser en naturlig del av deres partipolitikk.

BAKGRUNN: Breili fikk nei, men nekter å gi opp ny luksusbolig: – Vi gir oss ikke før vi får ja

Det minner meg om noe en ledende Frp-politiker (Tjøme) hevdet på Facebook for en tid tilbake, at den enste loven han respekterte var Grunnloven. Resten var ikke noe å bry seg om, spesielt når det gjaldt byggesaker.

Det kjenner jeg godt til fra Tjøme kommune, der saksbehandlere og politikere har vurdert søknader etter trynefaktoren. Den samme faglige og politiske vilkårligheten i byggesaker har jeg også registrert i så vel i Nøtterøy som Færder kommune.  

Å bedrive en slik ansvarsløs politikk, uansett nivå, er lite betryggende for allmennheten. Noen må si ifra, og jeg gjør det på min måte, klart, krast og respektløst. Jeg ser ingen grunn til å fisle for kommunale pamper, uansett hvor godt likt og høyt respekterte de fremstår. På det punkt dreier det seg ikke om å være politisk uenige, men at man følger de lover og kommuneplaner som politikere i sine tillitsvalgte posisjoner er forpliktet til å følge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags