Nå er det på tide å få noen kjøpesenter og høyhus syd for Borgheim

Enhver kommune må jo ha et sentrum selv om det naturlige sentrum der 80 % jobber ligger i Tønsberg 6 km unna, skriver Bjørn H. Halvorsen.

Enhver kommune må jo ha et sentrum selv om det naturlige sentrum der 80 % jobber ligger i Tønsberg 6 km unna, skriver Bjørn H. Halvorsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg har en bønn til politikere og eiendomsutviklere på Nøtterøy i Færder kommune.

DEL

MeningerNå må man snart komme i gang med å utvikle et lite jorde som engang for mange år siden ble omregulert fra landbruk til bolig/næring syd for Borgheim. Matjord er jo bare bortkastet og er ikke verd annet enn hva vi kan dyrke der.

Vi har jo så god råd i Norge at vi kan kjøpe maten vår hvor som helst i verden samme hvor dyr den skulle bli.

At klima skulle komme til å endre seg, at avlinger vil endre seg og at priser vil stige og proteksjonisme vil komme, tror vi bare sånn måtelig på. At vi utfra et etisk synspunkt burde spare matjord, er det jo bare naive romantikere og virkelighetsfjerne naturvernere som hevder – de er jo ikke for framskritt.

Problemer med melk og brød                                             

Og så må vi få noen kjøpesentre på Borgheim. Det er jo så store problemer å få tak i melk og brød for øyfolket. Det er jo hele 300 m til nærmeste supermarked og bakeri – for ikke å snakke om 4 km til Hjemseng og Kjøpmannskjær                    

Klesbutikker fins det jo heller ikke på Nøtterøy lenger. Det lille som er på Teie, går konkurs, og det naturlige svaret er jo da å flytte alt lenger ut på Nøtterøy. Alle i Vestskogen og på Teie kommer selvsagt til å dra sydover for å handle og ikke inn til fienden i Tønsberg.

En av dere uttalte: Denne utbyggingen kommer ikke til å sjenere noen. Han har helt rett. Den kommer til å sjenere alle.

For enhver kommune må jo ha et sentrum selv om det naturlige sentrum der 80 prosent jobber ligger i Tønsberg 6 km unna, og et sentrum inneholder mat – og klesbutikker spesielt når vi har så lite av det fra før og så langt unna.

Så er det boliger. Det bygges jo omtrent ikke leiligheter eller boliger på Nøtterøy eller i Færder kommune for den saks skyld. Da må vi ta litt dyrkbar jord for å få fart i sakene. Det skjønner jo alle. Uproduktive åser og koller til bebyggelse finns jo nesten ikke.

En naturlig by betyr ingenting

Nei – la oss komme i gang. Litt matjord her og litt matjord der, en rundkjøring her og en rundkjøring der, en motorvei gjennom etablert boligstrøk, en liten tunell osv. Alt dette er visjonært og framskritt.

At vi har en by som er det naturlige sentrum i hele området med alle tilbud 5-6 km unna, betyr ingenting. Vi må utvikle oss. Vi er jo øyfolket. At ingen merker at vi bor på en øy hvis man kjører over Kanalbroa på 50 meter hvis det er tåke, gjør ingen forskjell. Vi på øyene er oss selv nok.

Så kjære politikere og «utviklere» – bare fortsett. Nå er det på tide å få noen kjøpesenter og høyhus syd for Borgheim. Et lite jorde med korn eller grønnsaker er jo bare forstyrrende for de med virkelig visjoner.

En av dere uttalte: Denne utbyggingen kommer ikke til å sjenere noen. Han har helt rett. Den kommer til å sjenere alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags