Eiendomsskatt – det er ikke alle som har overfylt lommebok

FORFATTER: Per Hotvedt Nielsen.

FORFATTER: Per Hotvedt Nielsen. Foto:

Av

I en kommentar i Tønsbergs Blad 7. februar i år tar Tom Olav Madsen for seg nok en gang ønsket om innføring av eiendomsskatt i Færder kommune.

DEL

MeningerDette er tredje gangen i denne avisen han prøver å påvirke Færder kommunes befolkning, eller kommunens politikere til å endre standpunkt vedrørende eiendomsskatt.

Jeg er virkelig overrasket over hans manglende forståelse for mange av innbyggernes private økonomi. Som jeg tidligere har sagt er det ikke alle som har en overfylt lommebok i vårt samfunn. Jeg skal si meg enig med hr. Madsen i at de økonomiske forskjellene har tiltatt gjennom seks år med borgerlig styring, og at det gjennom deres politikk har skapt et klasseskille.

LES OGSÅ: Kunnskapsgrunnlag for eiendomsskatt

Hvorfor? Det som for meg er litt uforståelig er at når denne regjeringen velger å skape disse forskjellene ved skattelette for de rike og skatteskjerpelse for de mindre bemidlede, er det de med minst og dårligst økonomi som skal betale inn til kommunen gjennom eiendomsskatt for å dekke inn manglende økonomi til å opprettholde nuværende levestandard. Hvorfor skal de med dårligst råd subsidiere de rike? Dette blir litt merkelig for meg.

LES OGSÅ: Åpent spørsmål om ressurssituasjonen i helse- og omsorgstjenesten i Færder

Investeringslyst

Jeg følger Tom Olav Madsen i hans resonnement om at det ikke er gitt at skattelette for de rike medfører en større investeringslyst til gode for næringsutvikling. Tvert i mot virker det som om skatteseddelen for disse bærer bud om at denne skatteletten har havnet i «investeringsguruenes» lommebok. ¨

Når Tom Olav Madsen gjennom sitt iherdige skriveri forsøker å påvirke de bestemmende myndigheter lokalt til å innføre eiendomsskatt, tror jeg han skyter skivebom. Jeg har tiltro til at det sittende kommunestyre i Færder kommune har så mye «hår på brøstet» at de ikke lar seg friste til å bryte sitt løfte overfor sine velgere.

LES OGSÅ: Hyttefolket trenger levende lokalsamfunn!

Konklusjon: I hr. Madsens innlegg i avisen fjerde avsnitt får jeg en følelse av at han motsier sin egen oppfatning om eiendomsskatt i og med at han peker på i sin konklusjon at vi ikke trenger flere skattelettelser for de rikeste, men heller skatteskjerpelse for disse til fordel for redusert skatt for dem med lavere inntekter.

Hvordan hr. Madsen man skal kunne få til det, er for meg uforståelig, i og med at hans tale hele tiden har vært større skattebyrde for alle gjennom eiendomsskatt. Jeg er innforstått med at det kommer til å bli fradragsmuligheter for de aller dårligst stilte, men skatte- og avgiftsnivået har for lengst passert det akseptable.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags