Hvem tør bygge ned landets beste matjord?

OMSTRIDT: Utbyggingsplanene på jordene syd for Tinghaug har vakt reaksjoner blant lokalbefolkningen på Nøtterøy. - At Færder kommune skulle snuble, hadde jeg ikke ventet, skriver Alf Gervin.

OMSTRIDT: Utbyggingsplanene på jordene syd for Tinghaug har vakt reaksjoner blant lokalbefolkningen på Nøtterøy. - At Færder kommune skulle snuble, hadde jeg ikke ventet, skriver Alf Gervin. Foto:

Av

Er det ikke opplest og vedtatt at matjorden må sikres for fremtidige generasjoner? Hvorfor må vi oppleve denne debatten om igjen?

DEL

LeserbrevTider forandres. Våre foreldre opplevde krig og rasjonering. Da måtte maten dyrkes her.

Det er enklere å bygge på matjord enn å sprenge knauser og fjell, men mange kommuner tar ansvar og krever det. Det er en våknende forståelse. Og utbyggerne presses til å ta noe mer bry og omkostninger ved å finne tomter utenfor matjordssonene.

At Færder kommune skulle snuble, hadde jeg ikke ventet. Færder forvalter landets beste dyrkingsjord. Alt vi trenger kan dyrkes her. Dette pålegger politikerne et spesielt forvalteransvar.

Men vi har jo penger og kan kjøpe fra andre land. I all fremtid? Så la oss blåse i det, og danse som to av de tre små griser i eventyret. Lykke til politikere, – med hva vi skal huske dere for.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags