På den måten fikk Færders innbyggere ulykkesstatistikken ned, det ble et eldorado for den voksende kano- og kajakkentusiastfamilien, hytteeierne fikk den sårt tiltrengte roen de søkte i feriene sine og alle kommunene i nærheten og langs Oslofjorden så til Færder og syntes det var en veldig god ide – de begynte å utrede samme regler for sine egne kommuner.

Sjøfuglene fikk rast og ro til å hekke og småskjærene ble igjen fylt med dunhoder i mai og juni. Ærfuglene fikk fred til å skifte fjær og i den perioden av året det tidligere var stress og mas for å finne ro til å ligge og vente på nye fjær, og det ble sommeren 2018 endelig pusterom for de fjærkledte langs land. Fugle- og dyrelivet langs Færders mange skjær og strender begynte å stortrives igjen.

Barnefamilier turte atter å ta jolla fatt for en fisketur med ungene i ettermiddagssolen og kapteiner på store yachter så at det var deilig med rolig fart og tid til å se på sjøen, de vakre øyene og livet rundt seg.

Poden på 15 som lærte å kjøre båt fikk endelig lov av foreldrene å ta en runde rundt H-øya fordi de visste at hun ikke sto i fare for å bli meid ned av noen i 30 knop.

Alle som trengte fart på vannskia og på vannscooterne kunne dra lengre ut i åpen fjord og more seg, og de andre som ville ha roligere dager kunne fredelig samkvemme innaskjærs.

Våren 2018 ble en milepæl for Færder kommune, ordføreren ble invitert til Skavlan og intervjuet om hvordan vi turte å ta et slikt uvanlig standpunkt og ble rost for at hytte- og boligpriser skjøt i været og næringslivet på øyene blomstret - for folk tenkte at «der er det godt å bo, feriere og leve».

For alle.