Skjæret ved Glomstein: At vedkommende søker om ettergodkjenning, provoserer meg voldsomt

KRASS: Skjæret må gjenoppbygges selv om resultatet ikke kan bli pent, mener Per Espen Fjeld. "Poenget er at det ikke skal være mulig å ta seg til rette og slippe unna med en bot som for noen er lommepenger," skriver han.

KRASS: Skjæret må gjenoppbygges selv om resultatet ikke kan bli pent, mener Per Espen Fjeld. "Poenget er at det ikke skal være mulig å ta seg til rette og slippe unna med en bot som for noen er lommepenger," skriver han. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vedkommende som ulovlig sprengte bort et skjær ved Glomstein søker nå i etterkant om tillatelse til det. Ved å sprenge bort et skjær uten tillatelse bryter man alle de hensyn som skal tas i forvaltning av natur og miljø i vår kommune.

DEL

MeningerDette er et brudd på bestemmelsene om inngrep i strandsonen, ødeleggelse av marint miljø, og det er et irreversibelt inngrep i svaberg og geologi som tar en istid å rette opp.

LES OGSÅ: Sprengte populært fiskeskjær ulovlig. Flere måneder senere prøver firmaet nå å få feilen godkjent. Det er bare ett problem ...

At vedkommende søker om ettergodkjenning, provoserer meg voldsomt, og jeg forventer at det politiske miljøet Venstre i Færder er en del av setter foten ettertrykkelig ned i denne saken. Dette bør politianmeldes, og det må sette krav om oppretting og gjenoppbygging av skjæret slik naturmangfoldloven hjemler.

Ja, jeg vet det ikke blir et pent skjær, men poenget er at det ikke skal være mulig å ta seg til rette og slippe unna med en bot som for noen er lommepenger og verd ulovligheten. Det bør settes en kort frist for gjenoppretting, med betydelige dagsbøter ved forsinkelser.

Her må det settes en skikkelig standard for å gi et signal til omverden om hvilken presedens som gjelder i Færder kommune. Det er ingen menneskerett å kunne kjøre en hvilken som helst stor båt nærmest inn på hyttetrappa. Tilpass båten til naturgitte forhold der du har valgt å slå deg til – ikke omvendt. Ønsker du større båt enn det naturen gir rom for der du holder til, så lei deg en båtplass i en båtforening istedenfor å gå løs på naturen med dynamitt!

Per Espen Fjeld

Per Espen Fjeld Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags