Det er nå du bør følge med!

OMSTRIDT: Et prosjekt med 80 nye boliger i skogen ved Torød ble stanset av kommuneplanutvalget på Nøtterøy i 2015. Nå har investor Kristian Lundkvist spilt området inn igjen i forbindelse med at Færders kommuneplan skal opp til ny behandling.

OMSTRIDT: Et prosjekt med 80 nye boliger i skogen ved Torød ble stanset av kommuneplanutvalget på Nøtterøy i 2015. Nå har investor Kristian Lundkvist spilt området inn igjen i forbindelse med at Færders kommuneplan skal opp til ny behandling. Foto:

Av

Hvert fjerde år blir kommuneplanen rullert. På godt norsk vil det si at det åpnes for endringer. 

DEL

MeningerTil syvende og sist er det kommunestyret som bestemmer hvordan kommuneplanen skal være. Kommunestyret i Færder kommune består i dag av 39 representanter. Vi skal ta avgjørelser på vegne av 26.700 personer. Kommuneplanens arealdel kan for mange virke teknisk og lite interessant. Men om du er opptatt av bevaring eller utvikling av et område, er det nå du bør følge med. Det er ved oppstart av dette planarbeidet toget starter. Om du ikke følger med nå, kan toget være gått.

LES OGSÅ: Hva vil Færder være?

Frem til årsskiftet kunne de som ville komme med forslag til, innspill og endringer i planen. Og i disse dager gjennomgår administrasjonen alle innspillene og systematiserer dem for senere politisk behandling. Allerede har noen merket seg at områder som tidligere er avvist som utbyggingsområder igjen er spilt inn med forslag om utbygging. Det være seg på dyrkbar mark, i strandsonen, i turområder, kulturvernområder og områder som brukes til friluftsliv og rekreasjon, bare for å nevne noe.

LES OGSÅ: Magnus slutter i jobben sin – se hvem som vil overta

- MÅ PASSE PÅ: Om du ikke følger med nå, kan toget være gått, advarer Joachim Bræk Poppe-Holmdahl (V). Han oppfordrer alle som kan bli berørt av endringer i kommuneplanen til å si sin mening før den politiske sluttbehandlingen finner sted.

- MÅ PASSE PÅ: Om du ikke følger med nå, kan toget være gått, advarer Joachim Bræk Poppe-Holmdahl (V). Han oppfordrer alle som kan bli berørt av endringer i kommuneplanen til å si sin mening før den politiske sluttbehandlingen finner sted. Foto:


Lytte til lokalkjente

Noen områder vil også bli foreslått tatt ut av planen. Vi folkevalgte, som etter hvert skal ta stilling til alle disse innspillene, kommer fra forskjellige steder i kommunen og har varierende innsikt i de lokale forhold. Det være seg i hvilke områder som brukes til forskjellige aktiviteter, hvor kulturminner og biotoper av særlig verdi befinner seg, eller hvor skoler og barnehager pleier å gå tur. Men dette vet som regel de som bor eller ferdes i områdene til daglig.

LES OGSÅ: Geir og Andreas vil bygge nytt boligfelt i nærheten av Borgheim

Så om du ønsker å bevare salamanderdammen, utkikkspunktet, fiskeplassen eller turplassen. Om du vil at Mågerø, Gamle Hellavei eller steinalderboplassene skal forbli urørte kulturminner. Da er det nå du må følge med.

Men ikke bare må du følge med. Du må også si ifra til oss politikere og folkevalgte i tide. For selv om du og dine venner vet om disse stedene, er det ikke sikkert vi gjør det. Og venter du for lenge, så kan toget være gått, loddet kastet og vedtaket gjort. Følg derfor med, og si ifra mens det fremdeles er mulig å gjøre noe med. Vi er tross alt representanter for dere

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags