Øysamfunnet trenger fastlandsforbindelse mot vest

VIKTIG: Færder kommune mangler en hensiktsmessig veiforbindelse vestover mot Stokke/Sandefjord og E18, mener Richard Fossum.

VIKTIG: Færder kommune mangler en hensiktsmessig veiforbindelse vestover mot Stokke/Sandefjord og E18, mener Richard Fossum. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stokke i Sandefjord kommune ligger et steinkast fra Færder kommune. Store deler av Færder ligger med kortere avstand til Stokke enn til Tønsberg kommune. Øysamfunnet mangler en hensiktsmessig veiforbindelse fra Borgheim over/under Vestfjorden til Stokke og E18. 

DEL

MeningerArbeidsplasstilbudet i Sandefjord, ikke minst langs E18, er meget attraktivt for befolkningen i Færder. Med den ekspansive næringspolitikken som føres i Sandefjord vil dette arbeidsplasstilbudet, særlig innen privat sektor, forsterkes ytterligere og i betydelig grad de kommende 10-20-30 årene.
 

En fastlandsforbindelse mot vest, med tunnel under Vestfjorden og under dyrka mark i Stokke, er kostnadsberegnet til under 50 prosent av oppdatert kostnad med ny veiforbindelse fra Smidsrødveien til Kjellekrysset og E18 med tunnel under Teieskogen og under Byfjorden mellom Kaldnes og Korten.

LES OGSÅ: Fortsatt ingen vei, men mye penger er sløst bort

Vil åpne for Vestfjordforbindelsen

Dersom fylkeskommunen og kommunene Tønsberg og Færder nå ikke blir enige om ny fastlandsforbindelse med tunnel eller hengebro mot nord, er det sannsynlig at fylkeskommunen, som veieier, utarbeider en regionplan for ny fastlandsforbindelse. I så fall vil Færder Sp fremme forslag om at regionplanen skal omfatte et større geografisk område enn kommunene Tønsberg og Færder.

Fra gammelt av har det, på grunn av kort avstand over Vestfjorden og dårlig veiinfrastruktur, vært nære bånd mellom øysamfunnet og fastlandet mot vest – Stokke og Sandefjord. I dag er Tønsberg hovedbyen for øysamfunnet. For øysamfunnet vil imidlertid en fastlandsforbindelse mot vest utløse et uutnyttet potensial for attraktive, kortreiste arbeidsplasser, etablering av barnefamilier og generell verdiskaping.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags