Trenger vi ny bro og nye boliger - hva er problemet?

Av
DEL

LeserbrevEn vanlig forestilling har vært at flere ønsker å bo i Færder enn planlagt vekst tilsier – som om ved å skru på en kran kunne kommunestyret regulere veksten i befolkningen.
Slik er det ikke. Utenlandske arbeidere flytter hjem, innvandringspolitikken er streng, fødselstallene er lave. Plutselig har innbyggertallet i kommunen gått litt ned. Men gjør det noe?

Svaret ligger i alderssammensetningen i kommunen, vi er så mange pensjonister og eldre – og vår andel øker. Denne demografiske utfordringen må løses på flere måter. Det viktigste på kort og lang sikt er at yngre mennesker flytter til kommunen.
Vi må gjøre oss enda mer attraktive.

Dersom man er på vei til øyene på et trafikkmessig ugunstig tidspunkt, er ikke det noe insitament til å ønske å bli innbygger av kommunen. Det har vært ønsker og planer om en fastlandsforbindelse i tillegg til kanalbrua i 50 år.
Skulle tro det i seg selv skulle tilsi et behov. Nå haster det. God infrastruktur vil stimulere tilflytting og næringsliv.

Vi må ha et variert botilbud; økonomisk oppnåelig boliger for de som ikke har en spesielt god økonomi, men det er også unge med god kjøpekraft. Leiligheter for eldre frigjør eneboliger for yngre. Dessuten er det viktig med korte avstander i omsorgsarbeidet blant eldre.
For å løse våre viktigste utfordringer trenger vi kontrollert vekst og utvikling. Vi har ikke glemt det grønne skiftet, men vi ønsker å møte det med en offensiv holdning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags