Det er en god leveregel at den eller de som skal betale et «gilde» også bør bestemme

Av

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hvorfor fylkespolitikere bosatt i Lardal eller Stavern i det hele tatt skal bli hørt i saker som i svært liten grad berører dem.

DEL

LeserbrevDet er en god leveregel at den eller de som skal betale et «gilde» også bør bestemme – uavhengig av hvilket politisk ståsted man måtte ha. I denne saken er det vel ingen tvil om hvem som kommer til å betale enten det blir bru eller tunnel, i og med at det uansett skal bompengefinansieres. 

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hvorfor fylkespolitikere bosatt i Lardal eller Stavern i det hele tatt skal bli hørt i saker som i svært liten grad berører dem (stedsnavn tilfeldig valgt – kunne det like godt være Morgedal eller Drangedal). Det snakkes mye om å styrke demokratiet og da bør man vel begynne på «bunnen», nemlig lokaldemokratiet (mao. lytte til hva befolkningen i Tønsberg og Færder mener og det har våre valgte politikere gjort!)

Hva kan så motivet være for å gå imot de lokale vedtak, som nå etter altfor lang tid endelig ligger på bordet?

For at vi i Tønsberg og Færder kommuner skal gå med på fylkets vedtak lokkes det med en betydelig kompensasjon – som et slags plaster på såret? I det ligger det vel at man vet at fylkets beslutning ikke er den beste. Kompensasjonen skal så vidt jeg forstår spres utover år og på mange ulike, tenkte prosjekter og kalles investeringer. For meg «lukter» det utredninger, prosjekteringer, konsulenthonorarer og utsettelser og svært lite blir igjen til gode trafikkløsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags