Fastlandsforbindelsen er en overdimensjonert blindvei

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHadde jeg fortalt andre for noen år siden at det skal bygges en ny fastlandsforbindelse for Nøtterøy og Tjøme i form av 4-felts motorvei fra Kolberg i tunnel gjennom Teieskauen og på bru fra Ramdal over til Stokkelandet og videre til E18 i den hensikt å gi øyboerne en beredskapsmessig trafikkløsning, ville disse fått seg en god latter.

Det virkelig utrolige er at det i disse dager er dette i ferd med å bli virkelighet. Det politiske flertallet har nå lagt opp til en galopperende kostnadsramme som de samme politikerne bare kimser av og ikke bryr seg om at dette i sin helhet skal betales av lokalbefolkningen. Hva annet kunne lokalsamfunnet fått for slike vanvittige investeringer det her er snakk om? Og det for et anlegg det ikke er trafikkmessig behov for!

Dobbelt merkelig og i aller høyeste grad dobbeltmoralsk blir det når det samme politiske flertallet nekter å innføre eiendomsskatt til beste for nødvendige velferdsbehov, herunder tiltak mot barnefattigdom og til eldreomsorg i kommuner som opplever forgubbing.

Jeg savner politikere som utviser holdninger og foretar politiske veivalg basert på gode verdier som måtehold, nøysomhet og god fordelingspolitikk som står i sterk kontrast til det politiske hovmod som denne saken så sterkt preges av. Jeg har derfor karakterisert dette veiprosjektet som en moderne versjon av eventyret «Keiserens nye klær»; der det er stort behov for at et tilstrekkelig antall politikere manner seg opp til å rope ULV. Det er ennå tid til å besinne seg til å skape et tilstrekkelig flertall til å stoppe hele prosjektet og finne fram fra skuffen tidligere plan vedrørende østalternativet med ny parallell kanalbru, oppgradering av Ringveien og tilkobling til Frodeåstunellen, et prosjekt som innebærer i særklasse minst miljøulempe og til en langt lavere kostnad.

Dette vil det stå respekt av og danne et godt grunnlag for politisk ansvarlighet og oppslutning i neste omgang. Jeg fristes til å si: Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags