Ja til Østalternativet – stem Senterpartiet!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Senterpartiets ordførerkandidat Steinar Solum traff med sitt innlegg om fastlandsforbindelsen i TB 1. august spikeren på hodet!

Budskapet er kort sagt følgende: Skrot planene om bru eller tunnel og gå for Østalternativet, som kombinert med Ringvei Nord vil gi en fullgod forbindelse, antakelig til en langt lavere pris enn både bru og tunnel.

I løpet av de siste månedene har flere og flere slutta seg til denne tanken og påpekt at det er feil å bruke kanskje et tosifra antall milliarder (bare vent til sluttregninga kommer!) på bru eller tunnel som gir en dårlig nytte/kost-verdi.
Selv har jeg undra meg over dette lenge: Her har Tønsberg i 15 år hatt en kvart eller i beste fall en tredjedels ringvei som «nesten ingen» bruker. Hvorfor vil man kaste seg over et gigantprosjekt i en helt annen retning, i stedet for å bygge ferdig Ringveien, som da naturlig ender ved kanalbrua?

Mener man at man kan man bygge tunnel i gjørma på bunnen av Byfjorden, så kan man bygge en til Kilen i stedet, hvis det er det om å gjøre. De tekniske løsningene har vi fagfolk til, og løsninger finnes, enten det blir i form av tunnel i fjell eller leire, 4-feltsvei i to etasjer, over eller under bakken eller hva vet jeg. Trekker man avkjøring til Kilen/Presterød nordover/vestover på Kilen behøver man kanskje ikke berøre Presterødkilen i stor grad heller.

Ulykkeligvis fikk politikerne i Tønsberg kun valget mellom pest og kolera, dvs. tunnel til Korten eller bru til Smørberg, fordi Frp, som Solum skriver, torpederte videre utredning av Østalternativet.
Ironisk nok er det stor sannsynlighet for at Frp – som for tida kjemper for livet for å gjenvinne sitt monopol på bompengemotstanden (årets viktigste sak i norsk politikk) – med dette stuntet påfører trafikantene høyere bompengebelastning for å betale bru eller senketunnel ...

Tønsberg Høyre og ordfører Berg har hele veien gått for tunnel, ivrig heia fram av Tønsbergs Blad og redaktør Kydland. Avisa har i en rekke reportasjer talt varmt om «Kaldnezia» og tunnel til Korten, og da fylkestinget gikk for bru til Smørberg dro avisa like godt fram krigstypene og hang ut Arve Høiberg fra AP på forsida ... journalistisk lavmål kalles det.

Man har dessverre malt seg inn i et hjørne her ved å kun å utrede bru og tunnel, de millionene som er brukt på planlegging av bru og tunnel er brukt, men gjort er gjort og spist er spist, det er bedre å snu nå enn å angre om 10 år.

Det blir sagt at vi nå bygger en ny kommune. En ny kommune er en fin anledning til å gå for en ny politikk, også samferdselspolitikk.

Ønsker du en skroting av tunnel og bru og bygging av parallell kanalbru og fullføring av Ringveien må du stemme på et parti som jobber for dette.

Stem Senterpartiet 9. september!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken