Nei til Vestfjorden bro

Av
DEL

MeningerDebatten om ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme har pågått i Tønsbergs Blad i lengre tid. Kommune/bystyret i Færder og Tønsberg sammen med sterke næringsinteresser har gått inn for tunnel mens fylkestinget har gått for broalternatiet. Etter forhandlinger mellom partene så er man altså kommet frem til å anbefale broløsningen.

Dette smaker av agressiv hestehandel og det er ikke bare fordi den nye veien planlegges forbi travbanen.

Det er høyst betenkelig at fylkestinget overkjører lokal-demokratiet i denne viktige saken. 70 til 80 % av trafikken skal  vel til Tønsberg eller nordover. Hvor mange vil velge å kjøre om Jarlsberg? Man må ikke begå dumheter nå, men bygge det alternativet som fremtiden er tjent med. Det må ikke bli første gang i norgeshistorien at man velger en fastlandsforbindelse uten å ta hensyn til trafikkgrunnlaget. Tunnel eller østalternativet er korteste vei for alle som skal til Tønsberg.

Ordførerkandidat Lorentzen Mandal sier i TB at det haster med en avgjørelse nå. Hun nevner at ellers vil nye fylkespolitikere fra Vestfold og Telemark bruke tid på å sette seg inn i saken. Høyre var vel pådriver for å gjennomføre sammenslåing til storfylker. Det er kanskje ikke bare fordeler med storfylkene? Hvis nødvendig må vi ta tiden til hjelp å håpe at teledølene har ekspertise på kryssing av fjorder!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags