I Tønsberg skal barn og voksne le: Jeg synes det trumfer en ny bro, når som helst.

Christoffer Strømberg

Christoffer Strømberg Foto:

Av
DEL

LeserbrevNye Tønsberg kommune skal være et sted der barn ler. Det er et godt mantra, men jeg vil legge til at kommunen må være et sted der de voksne ler, de også. Hvis de voksne ikke har det bra, så smitter det over på barna. Leken og latteren uteblir. Har ikke barna det bra, ja - da har ikke de voksne det noe bra, de heller.

Kommunens rolle er å tilby tjenester til innbyggerne. Politikerne prøver å finne gode løsninger som gjør tilværelsen for innbyggerne så bra som mulig. Noen mener det er en ny bro. Men hva får barn og voksne til å le?

Vi må utvide latter til å omfavne et bredere perspektiv. Trygghet, tilfredshet, valgfrihet. Dype ord som ikke trigger gapskratting, men det handler om noen forutsetninger for et godt liv. Det handler om å ikke bli mobbet på skolen, trygghet i jobben, at du får til livet, at du får være den du er, at du får den hjelpen du trenger. At familien er en trygg plattform for deg.

Det er mye å ta tak i. Kommunen kan ikke løse alle utfordringer, men den kan gi et godt psykisk helsevern. Den kan prioritere trygge skoleveier og god undervisning, forutsigbarhet for din arbeidsgiver, rådgiving og støtte når du får motgang, selv om du er Jørgen Hattemaker eller Salomo. Den kan velge å prioritere målrettet rehabilitering om du er rammet av slag, ung som gammel, eller gi deg en verdig alderdom. Kommunen kan også innføre tiltak hvor luften blir bedre for alle, slik at dine barn reduserer sjansen for å utvikle astma.

Selv er jeg oljeingeniør. Jeg får mat på bordet fordi folk kjører bil, buss, ferger og fly. Det vil de fleste fortsette med i lang tid fremover, men kanskje vi kan gjøre noen smarte ting som gjør hele måten vi transporterer oss selv rundt på, mer bærekraftig og billigere for den enkelte? Derfor er jeg stolt av å kombinere jobben min hvor vi ser på slike ting, sammen med å være listekandidat for Venstre. Når man ser alt under ett, så handler politikk om mennesket og livet rundt oss. I fellesskap må vi vise hverandre omsorg og gi hjelp når noen trenger det. Vi må se hverandre for den vi er og være nysgjerrige på ulikhetene. Jeg tror også at om vi alle blir inkludert, så gir det mer mestring, bedre selvfølelse - og mer latter. Vi må skape rom hvor vi møtes, om det er i en gågate, i idrettsforeningen, på jobben, nabolaget eller i naturen. Gratis buss og aktivitetskort for barn og unge kan bidra til dette. Vi må skape rom som gir oss muligheten til å le.

Du er sikkert frisk og rask nå, men hva om du tenker at – jo faktisk. En dag kan det hende at jeg, Salomo, Jørgen Hattemaker, trenger omsorg og hjelp. Da kan det være godt å vite at du med din stemme, kan gi kraft til noen som ønsker å tilrettelegge slik at vi har noen på plass, som kan møte deg. Som hjelper deg til å få mestringsfølelse, som får deg til å le.

Vet du hva. Jeg synes det trumfer en ny bro, når som helst.

Riktig godt valg. Husk en X foran din favoritt, på stemmeseddelen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags