Hvorfor all negativitet mot bro. Det skjønner ikke jeg.

Jeg heier på fylkestingets polikere som går imot senketunnel. Første gang jeg leste at de ville stemme imot tenkte jeg; endelig noen fornuftige mennesker på banen, skriver Inger Marie Haaseth.

Jeg heier på fylkestingets polikere som går imot senketunnel. Første gang jeg leste at de ville stemme imot tenkte jeg; endelig noen fornuftige mennesker på banen, skriver Inger Marie Haaseth. Foto:

Av

For andre gang under lesingen av dagens avis heier jeg.

DEL

MeningerFørst - må få si meg forundret over at en avisredaktør som sitter i en upartisk avis (?) er så bastant i sine uttalelser når det gjelder "sine saker" som han tydeligvis "brenner" for. Og gir seg selv så til de grader stor oppmerksomhet og spalteplass. Er det som redaktør eller politiker han uttaler seg, er min tanke. Hvem han heier på må vel hvermansen etter hvert forstå.

Og angående senketunnel er det tydelig at forretningsstanden er sterkt involvert - på begge sider av kanalen. Jeg trodde det var for beboerne, brukerne og pendlerne - en ny fastlandsforbindelse skulle fastsettes for - på meg fra sidelinja - virker det som at det forretningsstanden den bygges for. Og hva er forresten ivegen med ei bro.

Hvorfor all negativitet mot bro. Det skjønner ikke jeg.

Frokost vart inntatt på en luftig og kjølig altan med dagens avis (mandag 4. juni 2018) som ga meg støtet til dette lille skrivet.

Først innlegget til Erik Tunstad.  Fremragende skrevet - tankevekkende (bør det være) for alle som leser det - litt ironi - litt humor - men alvoret ligger der. Et lite varsku/oppvekker. Jeg heier. Tenk om det var fleire som han.

Så leser jeg videre (har en tendens å starte bakfra) og kommer til kommentaren til Frode Hestnes. Endelig en som står fram og sier noe. For andre gang under lesingen av dagens avis heier jeg.

Og - jeg heier på fylkestingets polikere som går imot senketunnel. Første gang jeg leste at de ville stemme imot tenkte jeg; endelig noen fornuftige mennesker på banen.

Senketunnel berører mangt og mye. Men hva vil skje når arbeidet starter. Vil det dukke opp arkeologiske funn? Om så skjer - ja da må de vel grave med skje for å finne ut av det.

Hva med plankton i fjorden? Hva med fisken? Hva med fugle- og dyrelivet rundt?

Og hva med faremomentene i en tunnel. Ved eksplosjon av noen art. En kollisjon feks.

Og ikke minst - hva med alle ubesvarte spørsmål ang sluttsummen. Dyrt er det i utgangspunktet - dyrere vil det heilt sikkert bli ferdigstilt.

Ja - jeg er av den oppfatning at bro er løsninga. Og at bro kan være flott. Og hensiktsmessig.

Ut over dette - ha en fin dag og en fortreffelig sommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags