Glem gigantbroa!

Jill Eirin Undem

Jill Eirin Undem Foto:

Av
DEL

LeserbrevDagens kanalbro mellom Nøtterøy og Tønsberg begynner å bli sliten. Ingen vet når den vil dø. Det gjelder å handle for å sikre Færder-folket en trygg tilgang til fastlandet.

En trafikkundersøkelse fra 2016 viser at 83 prosent av alle bilene skal nordover, inkludert 48 prosent som skal til Tønsberg sentrum. Det er totalt meningsløst å bygge en dyr gigantbro, de færreste vil ha, en omvei vestover til Vear, et område kun 2 prosent av trafikken har som reisemål. Samtidig vil gigantbroa dele et lokalsamfunn og presse et femsifret antall biler gjennom et trygt og rolig boligområde for barnefamilier.

Senterpartiet vil bygge en mindre bro parallelt med dagens bro. Vi vil ha en løsning i Bypakke Tønsberg som ikke legger til rette for økt biltrafikk. Vi vil ha en rimeligere løsning som ikke vil belaste folk flest med urimelig mye bompenger.

Økt trafikk skal tas ved bruk av sykkel, gange og kollektivt. Den typiske reisen i Tønsberg-området er 4 km. 30 prosent av bilreisene er kortere enn 3 km. Grunnlaget er dermed bra for å kunne skape de gode, trygge og klimasmarte nærmiljøene med tilrettelegging for økt bruk av sykkel, gange og kollektivt.

Vedtaket om dyr gigantbro imponerer ikke. Parallell bru som utnytter tidligere investeringer må utredes.

Vil du ha stopp på galskapen? Stem Senterpartiet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags