MDG stoler ikke på FRP og Høyre i Bypakke Tønsberg-saken

Fra venstre: Harald Moskvil, Nina Brodahl, Reidar Gotteberg, Ulf Lund Halvorsen

Fra venstre: Harald Moskvil, Nina Brodahl, Reidar Gotteberg, Ulf Lund Halvorsen Foto:

Av
DEL

MeningerForrige uke hyllet Morten Stordalen skrotingen av to bypakker i henholdsvis Drammen og Arendal i et leserinnlegg i Tønsbergs Blad. Med dette forsvinner penger som blant annet skulle gått til å finansiere renere luft, tryggere skoleveier og en sårt tiltrengt satsing på kollektivtransporten.

Partiet som i seks år har sittet med samferdselsministeren lanserte nylig en «bompengekrise», samtidig som de vedtar å innkreve 10 milliarder i bompenger fra dyre, unødvendige motorveiprosjekter som vil føre til økt trafikk og mer forurensing har de valgt seg ut MDG som hovedkonkurrenter i bompengespørsmålet. Ikke bare er det flaut, det lukter også desperasjon lang vei.  

I Miljøpartiet De Grønne frykter vi nå for framtiden til Bypakke Tønsberg avtalen. MDG i Vestfold og Telemark, samt lokalt i Færder og i Tønsberg ønsker alternativet med parallell kanalbru velkommen, men krever at bompengene innkreves nå, ikke etter at brua er bygd.

Formålet med Bypakke Tønsberg er å gi penger til kollektivsatsing og klimatiltak.

MDG har alltid vært tydelige på at å bygge en firefelts motorvei mellom Ramberg- Smørberg, som vil beslaglegge enorme mengder matjord og gi mer trafikk inn til Tønsberg er uaktuelt og at en heller bør gå for alternativet med parallell kanalbru. I tillegg ønsker vi å innkreve bompenger nå ved prosjektstart for å sikre finansiering av klimatiltak og gi sårt tiltrengte penger til kollektivsatsingen i Tønsberg.  

Vi stoler ikke på FRP og Høyre i Bypakke Tønsberg saken. Vi frykter at pengene som skal gå til kollektivsatsingen forsvinner når brua er bygget,  og at Tønsberg regionens innbyggere blir sittende igjen med svarteper. Det vil gi dårligere luft, trafikkfarlige situasjoner og økt trafikk i sentrum.

Forrige helg var representanter fra MDG i Færder, Tønsberg og gruppeleder i fylkestinget Harald Moskvil på landsmøte i MDG. De Grønne har de siste dagene vært tydelige på at de ønsker bompenger velkommen såframt de går til å finansiere kollektivtransport, sykkelfelt, bedre bymiljø og klimatiltak i norske byer.  

I seks år har samferdselsministeren prakket på oss dyre motorveier som ingen vil ha, nå ønsker han å sette en stopper for bypakker som vil gå til renere luft og bedre kollektivtilbud. Vi frykter den samme helomvendingen fra FRP og Høyre i Tønsberg.  

Vi ønsker Bypakke Tønsberg velkommen, men vil ha parallell kanalbru og bompenger nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags