Hvor skal bomringen ligge og hvor dyrt er for dyrt?

Vi krever svar før valget

Vi krever svar før valget Foto:

Av
DEL

LeserbrevFrP og ordfører kandidat Bent Molvær vri seg i smerte og prøver seg på valgkampen største velger bløff. «Ikke ny bomring i nye Tønsberg» er teksten på en valgplakat som prydet standen deres på torget i Tønsberg. Frp har stemt for bompenger i alle voteringer og ordførerkandidat Bent Molvær har til og med underskrevet Intensjonsavtale om Bypakke Tønsberg-regionen https://bypakketonsbergregionen.no/media/2285/intensjonsavtale-bypakke-toensberg-regionen.pdf. Prosjektlederen fra veivesenet Nina Ambro Knutsen er krystallklar om forutsetningen; «Ja, det blir bompenger for alle. Alle som skal inn til Tønsberg eller gjennom byen må betale. En ny bypakke finansieres med bomring fordi ny fastlandsforbindelse, og de andre tiltakene i bypakka, ikke lar seg finansiere kun med innkreving på ny vei» TB. 17.11.18. I TB 13.08 bekrefter FrPs Molvær at uten bomring blir veipaka dyr for Færders befolkning – spørsmålet er hvor dyr, og hva sier Færder FrP til det?

Både Høyre ordfører Petter Berg, og FrPs varaordfører veit inderlig vel at veipakka og de bomsatsen de snakker om forutsetter en ny bomring tvers gjennom den nye kommunen. I sak 16-8 om dette i styringsgruppa står det; «I beregningene er det lagt til grunn en bomring lik den som var rundt Tønsberg og som ble tatt ned i november 2016, samt innkreving på ny forbindelse». (s. 37)

Selv om jeg sitter i bystyret og har fulgt veipakka tett i mange år lurer jeg fortsatt på hva høyreordførerne Berg og Jonstang sprettet champagnen for. Vi veit ikke hvor dyrt det blir. Vi veit ikke klimautslippene blir fra å bygge dem, ikke hvor bommene skal stå eller hvilken bomregning som blir sent til befolkningen.

Jeg opplever at panikken i fossilalliansen som drømmer om motorvei fra Teie til Oslo er i ferd med å spre seg. SV, SP, MDG er i mot. Tønsberg AP er i ferd med få kalde føtter, og sammen med FrPs Moldvær gir det signaler om å snu om det blir for dyrt. Det er bra, men det er kommunestyrene og fylkestinget vi velger i september som avgjør om vi kan stoppe galskapen. Vi må heller jobbe med en parallell kanalbru til ¼ av prisen, og redusere klimautslippene. Velgerne trenger, tross både reell uklarhet og FrPs forsøk på rå bløff, et svar før valget. Jeg utfordrer derfor ordførerkandidatene Lise Mandal (H), Bent Molvær (FrP), Anne Rygg Pedersen (AP) på å gi to klare svar før valget:

1. Hvor skal bomringen ligge?
2. I dag er anslaget for veipakka opp til 6,2 milardier. Hvor dyr og stor skal bomregninga bli før dere snur?

Jeg er sikker på at vi kan stoppe den klimagalskapen som veipakka er. Da trenger vi et bystyre som tar klimaproblemet på alvor, og som er edruelige på hvilken bomregning vi sender til folket. Det er viktig at velgerne får klare svar før valget, og ikke den populist- bløffen som bompartiet FrP prøver på.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags