Fastlandsforbindelsen og konsekvenser for Vear

SIER NEI: Steinar Solum mener Vear har fått nok trafikkbelastning, og ikke bør slite med følgene av fastlandsforbindelsen slik den er vedtatt nå.

SIER NEI: Steinar Solum mener Vear har fått nok trafikkbelastning, og ikke bør slite med følgene av fastlandsforbindelsen slik den er vedtatt nå. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi kan ikke godta denne løsningen som kun gagner Færder kommune og overlater ulempene til Vear.

DEL

MeningerUnder et nylig avholdt orienteringsmøte på Vear fikk vi vite at endelig trasevalg i stor grad er avhengig av kostnader.

Løsningen som ble valgt med bru fra Ramberg til Smørberg var ikke ønsket av politikerne i Tønsberg. Allikevel stemte Høyre, Arbeiderpartiet, Frp, Krf og Venstre for dette alternativet. Tønsberg Senterparti mener denne løsningen kun er fordelaktig for innbyggerne i Færder kommune og vi er derfor opptatt av at beboere og grunneiere i Tønberg kommune blir ivaretatt på best mulig måte. Det ble under møtet antydet at behovet for opprusting av Hogsnesbakken ikke er nødvendig dersom veien stenges for gjennomkjøring.

LES ALT OM FASTLANDSFORBINDELSEN HER.

Det betyr at Bekkeveien må rustes opp og at trafikken fra Færder som skal mot Sandefjord genererer langt større belastning på fylkesvei 303. Fylkesvei 303 går gjennom sentrum av Vear med blant annet skoler og idrettsanlegg med stort antall barn og myke trafikanter. Det ble under møtet bekreftet at avbøtende tiltak også var et kostnadsspørsmål.

Tønsberg Senterparti kan ikke godta denne løsningen som kun gagner Færder kommune og overlater ulempene til et lokalsenter som gjennom flere tiår har blitt belastet med stor gjennomgangstrafikk på et særs dårlig og uegnet veinett.    

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags