Med Vestfjordforbindelsen blir drivstofforbruket 9000 liter mindre hvert døgn 

Vestfjordforbindelsen sparer Tønsberg by for 16000 gjennomgangskjøretøyer hver dag, mener Audun Norbotten.

Vestfjordforbindelsen sparer Tønsberg by for 16000 gjennomgangskjøretøyer hver dag, mener Audun Norbotten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du for eksempel til Horten og kjører Vestfjordforbindelsen fra Borgheim – Skoppum - Horten er kjøretiden 15 minutter kortere en å kjøre Borgheim – Tønsberg – Borre – Horten.

DEL

MeningerTo veier, Tønsberg bypakke, trase nr. 11500 og 16730 ligger nå ute til høring. Disse er firefelts bygater med skiltet makshastighet 60 km/t., stedvis 50, 40 og 30 km/t., rundkjøringer som ved firefeltsløsninger helst bør unngås sier Veidirektoratet på grunn av køer og relativt mange kollisjoner, trafikkhumper, gangfelt, tre meter høye støygjerder, kjøretid 15 minutter, mye matjord går tapt idet Semslinja også skal bygges ut til firefelts vei.

Om et av disse velges så er det helt likegyldig hvilket som brukes. Kjøretid, kjørelengde, trafikksikkerhet er så like at de ikke kar noen praktisk betydning. Om veien over Vear velges, så bør enkelte kanskje tenke på at en bygate klarerer område for byområde og at boligspekulantene i område straks kommer til å få regulert hele område i nærheten til blokkbebyggelse med utsikt utover sjøen slik det er gjort på Kaldnes. For noen dager siden sto det i Tønsbergs Blad at Beredskapssjefen i Vestfold sier: Jeg minner igjen om at det er Øyene som trenger en fastlandsforbindelse og ikke Tønsberg.

Dette er også min konklusjon. Vestfjordforbindelsen sparer Tønsberg by for 16000 gjennomgangskjøretøyer hver dag, er en H7, eller H8 firefelts motorvei på 7.2 km. lengde, planfrie kryssinger, skiltet hastighet 120 km/t., kjøretid Borgheim - E 18 mellom 3 og 4 minutter, gir suveren trafikkflyt, sparer øyfolket for ca. 5300 timer per dag, tar meget lite matjord, lite bebyggelse og er suverent den sikreste veitype vi kan velge. Drivstofforbruket er 9000 liter mindre hvert døgn. 

Oslofolk, Stokke sentrum, OCC og andre som har hytte på øyene, og folk om skal besøke nasjonalparken Færder på Verdens ende ønsker denne løsningen. Pris ca. halvparten av Tønsberg by pakke. Skal du for eksempel til Horten og kjører Vestfjordforbindelsen fra Borgheim – Skoppum - Horten er kjøretiden 15 minutter kortere en å kjøre Borgheim – Tønsberg – Borre – Horten.

Si fra til Vestfold fylkeskommune innen 9. februar 2018 om du ikke vil ha bypakke Tønsberg. Adressen for epost er:  firmapost@vfk.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags