NY vei til E18?

LØSNING: Forfatteren er skeptisk til behovet for en ny vei til fastlandet, men må den bygges, er Vestfjordforbindelsen det rette alternativet, mener han.

LØSNING: Forfatteren er skeptisk til behovet for en ny vei til fastlandet, men må den bygges, er Vestfjordforbindelsen det rette alternativet, mener han. Foto:

Av

Til politikere og øyboere:

DEL

MeningerHittil er det brukt over 100 millioner på en NY vei. Foreløpig er det beregnet at prisen blir omtrent 5 milliarder kroner. Hvordan er det tenkt at det skal finansieres? Det er omtrent 28.000 øyboere, men ikke alle kjører egen bil. Hvordan vil våre politikere finansiere den nye veien? Bompenger i 15 år, hva blir prisen én vei? Kr 30 eller 50?

Det er også snakket om andre alternative løsninger? Må vi alle øyboere ha hver vår bil? Nye innflyttere, som Færder kommune håper på, skal de også ha hver sin bil? Ja, da må vi ha store og bedre veier på øyene. Det vil også koste mange penger. Er det ingen som ser andre muligheter? Politikere ser ikke fremtiden, tror jeg, når de mener at øyboere bare skal betale.

Det skal lønne seg å bruke «pendler»-bussen. Jeg skriver det jeg tenker, galt eller ikke? Hvis det MÅ bygges NY vei, bør den gå fra Hella over eller under Vestfjorden, den blir også kostbar, antar maks ca. 2 milliarder i dagens kroneverdi. Den vil bli en kortere vei til E18. Sandefjord kommune vil muligens være med på det prosjektet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags